Зінченко першим серед українських футболістів став дворазовим чемпіоном Англії

Зінченко першим серед українських футболістів став дворазовим чемпіоном Англії

Укрінформ
Півзахисник збірної України з футболу Олександр Зінченко першим серед своїх співвітчизників став дворазовим чемпіоном Англії.

12 травня в матчі останнього, 38-го туру чемпіонату футбольної прем’єр-ліги Англії (АПЛ) “Манчестер Сіті”, в якому Олександр Зінченко грає на позиції лівого захисника, обіграв на чужому полі “Брайтон” (4:1) і двічі поспіль став переможцем турніру.

22-річний український півзахисник Олександр Зінченко підписав контракт з англійським футбольним клубом "Манчестер Сіті" влітку 2016 року, але дебютний матч у складі "городян" провів 24 жовтня 2017 року в грі 1/8 фіналу Кубка англійської ліги проти "Вулвергемптона". Минулого року "Манчестер Сіті" виграв футбольний чемпіонат Англії серед команд Прем’єр-ліги, а український півзахисник отримав свою першу чемпіонську медаль із клубом, бо зіграв на той час в АПЛ більше 5 матчів.

Читайте також: Зінченко став чемпіоном Англії у складі «Ман Сіті»

Таким чином, Олександр Зінченко першим серед українських футболістів став дворазовим чемпіоном Англії. Титулом чемпіона Англії також володіє Олег Лужний, який завоював його в складі "Арсенала" 2002 року.

Всього в нинішньому сезоні Зінченко відіграв за “Манчестер Сіті” 28 матчів, забив 1 м'яч, зробив 5 результативних передач.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-