Український спорт потребує допомоги меценатів, бізнесу та держави

Український спорт потребує допомоги меценатів, бізнесу та держави

Фото
Укрінформ
В Україні вперше відбулася Міжнародна конференція зі спортивного маркетингу.

Український спорт потребує допомоги меценатів, бізнесу та держави. Таким став головний висновок Міжнародної конференції зі спортивного маркетингу, яка вперше відбулася в Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

В конгрес-центрі Chalet Equides у передмісті Києва – Лісниках Міжнародна конференція зі спортивного маркетингу зібрала зірок світового спорту, спортивних менеджерів, топ-менеджерів глобальних компаній і національних брендів, які проаналізувала досвід використання спорту, як ефективної комунікаційної платформи і запропонувала, як впровадити кращі практики в Україні.

Ключовими темами конференції стали спонсорські програми та інвестиції в спорт. Зокрема про це говорили під час панелі «Спорт та благодійність», куди запросили власника компанії KlitschkoVentures  легендарного боксера Володимира Кличка, керівника проекту Invictus Games (Ігри нескорених) в Україні Михайла Піменова та представника ТМ Parimatch Вадима Місюру. Модератором цієї панелі стала Аліна Носенко, директор благодійної організації Klitschko Foundation.

«Сьогодні меценат є ключовим драйвером розвитку спорту. Саме тому ТМ Parimatch, як представник соціально відповідального бізнесу, підтримує український спорт у різних напрямках. Від професійного футболу, баскетболу і хокею до студентського спорту. Серед нових ідей – створення Parimatch Foundation, який сфокусується на 4 напрямках – спорт, благодійність, освіта й навколишнє середовище. Майбутній Parimatch Foundation перейматиме всі найкращі світові практики для розвитку цих напрямків», - розповів Вадим Місюра.

Також представник ТМ Parimatch нагадав, що в інтересах держави легалізувати букмекерство в Україні. Адже це надходження до бюджету, підтримка спортсменів, захист клієнтів, боротьба з корупцією в спорті, розвиток спортивних ЗМІ тощо. «Україна повинна використати кращі приклади зі світового досвіду легалізованого букмекерства. Це в інтересах суспільства та в інтересах держави», - наголосив Вадим Місюра.

Читайте також: В Україні вперше відбудеться Міжнародна конференція зі спортивного маркетингу

«Спорт може розвиватися тоді, коли бізнес, держава і суспільство докладають зусилля і інвестують - кошти, знання і час. Сьогодні під час конференції спікери поділилися, який внесок кожен з нас має робити для ефективного впливу на вирішення суспільних проблем» - сказала Аліна Носенко, директор благодійної організації Klitschko Foundation.

Серед інших озвучених ідей під час Міжнародної конференції відзначимо заявку, яку подаватиме Київ на проведення Invictus Games в 2022 року. Передбачається, що основна частина змагань проходитиме на відновленому стадіоні ЦСК ЗСУ на Повітрофлотському проспекті столиці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-