Ломаченко – Кролла: впаде чи не впаде?

Ломаченко – Кролла: впаде чи не впаде?

Аналітика
Укрінформ
Український чемпіон захищає пояси в поєдинку з британським претендентом.

Василь Ломаченко (Україна) – Ентоні Кролла (Великобританія). Бій за чемпіонські титули WBA і WBO у легкій вазі. 12 квітня. Лос-Анджелес. Staples Center. Пряма трансляція на телеканалі «Інтер» 13 квітня о 05:50.  

Для Ломаченка це буде третій бій в новій для нього легкій вазі і, як засвідчили два попередні поєдинки, українському боксеру там перемагати непросто. Хорхе Лінарес програв лише в 10 раунді, а Хосе Педраса взагалі вистояв увесь бій. Ломаченко поки що не вдається вибити дух з більших за нього хлопців, а Кролла до того ж типовий британський боєць – з відмінною школою, характером і міцним підборіддям.   

Читайте також: Кролла і Ломаченко провели офіційну церемонію зважування перед боєм

Нагадаємо, що попередньо Ломаченко мав провести об’єднавчий бій з чемпіоном IBF Річардом Коммі. Але той отримав травму руки під час бою з Ісою Чанієвим і поєдинок відклали. Саме за цих обставин і намалювався бій з Кроллою, якого всі чомусь вважають легким опонентом для українця. Однак, це не так. І справа тут, насамперед, в антропометрії. Легка вага – це стеля фізичних можливостей для Ломаченка. Українець зізнається, коли суперник більший за нього, то багато козирів не спрацьовує. В першу чергу, сила удару.

Більшість експертів все одно ставлять на комфортну перемогу Ломаченка. Скажімо, Олександр Красюк і Денис Беринчик ставлять на дострокову перемогу українця. Їх аргументи зрозуміли – клас Ломаченка значно вищий. Його техніка (Боб Арум порівняв Ломаченка у цьому компоненті з самим Мохаммедом Алі), комбінації та мобільність зовсім на іншому якісному рівні, ніж у Кролли. Єдине, що може завадити Василю – брак мотивації і недооцінка суперника. Хоча, знаючи хто у нього тренер, а Анатолій Ломаченко знаний максималіст, то у такий сценарій взагалі не віриться.

Читайте також: Букмекери вважають Ломаченка абсолютним фаворитом бою проти Кролли

Щодо Кролли, то він називає цей бій ледь не головним шансом в кар’єрі, а це значить, що британець викладеться на рингу максимально. Кролла точно не відмовиться продовжувати поєдинок, навіть коли Ломаченко почне його калічити. Тому нас чекає видовищний бій з можливим нокаутом. Взагалі, головна інтрига наразі в тому, чи вистоїть Кролла усі 12 раундів, чи впаде. Українським вболівальникам краще побачити другий варіант.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-