Генсек ФФУ Запісоцький впевнений, що

Генсек ФФУ Запісоцький впевнений, що "справа Мораеса" вирішиться на користь України

Укрінформ
Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький вчергове висловиви впевненість у тому, що “справа Мораеса” в УЄФА вирішиться на користь збірної України з футболу.

Юрій Запісоцький в ефірі програми “Великий футбол”, зокрема, розповів, скільки натуралізований гравець донецького футбольного клубу “Шахтар” Жуніор Мораес провів днів в Україні перед від'їздом до Китаю, а також зазначив, що, швидше за все, один протест буде відхилений.

"Протест Португалії був отриманий в понеділок, а протест Люксембургу - у вівторок. Якщо виходити з дисциплінарних правил УЄФА, то Люксембург вклався в 24 години після фінального свистка. Що стосується Португалії, то питання відкрите. У них теж була доба, але після їх закінчення починалися вихідні, тому буде дискусія. Дисциплінарний комітет УЄФА буде вирішувати, враховувати ці вихідні чи ні. Так чи інакше, як мінімум один протест буде розглядатися. А один або два... Не важливо, вони однакові.

Португальці вважають, що виїзд Жуніора Мораеса в оренду на чотири місяці порушив його безперервне п'ятирічне проживання в Україні. Закон України про громадянство чітко позначає - в таких випадках громадянин повинен проживати на території нашої країни більше 180 днів на рік.

Якщо ми конкретно аналізуємо епізод з Мораесом 2017 року, то він перебував у Китаї близько 130-140 днів. Тобто, того року він прожив на території України більше 200 днів.

Упевнений, що ця справа закінчиться в нашу користь. Заявка гравця, який не мав права грати, тягне за собою драматичні результати, включаючи технічну поразку. Холодним розумом розуміємо, які можуть бути санкції, але ми повністю впевнені, що в даній ситуації наша позиція повністю обґрунтована і ніяких негативних наслідків для нас не буде", - цитує Запісоцького Іsport.ua.

Читайте також: Генсек ФФУ вирушив до штаб-квартири УЄФА у зв'язку зі "справою Мораеса"

Раніше повідомлялося, що генеральний секретар Федерації футболу України Юрій Запісоцький вирушив до штаб-квартири УЄФА до швейцарського Ньйона у зв'язку із так званою "справою Мораеса". УЄФА відкрив дисциплінарне провадження щодо участі футболіста Жуніора Мораеса за збірну України в матчах відбору на Євро-2020 проти Португалії (22 березня) і Люксембургу (25 березня).

Бразильський форвард донецького футбольного клубу “Шахтар” Жуніор Мораес отримав український паспорт лише за кілька днів до матчу з португальцями. Представники Федерацій футболу Люксембургу та Португалії стверджують, що він не прожив в Україні необхідні п'ять років без перерви, як це прописано в законі.

Протест подали в контрольний, етичний і дисциплінарний органи УЄФА, які ухвалять рішення щодо нього на найближчому засіданні. Дата засідання поки не оголошена.

Фото: ФФУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-