Справа Мораеса: Люксембург та Португалія хочуть переглянути результати матчів проти України

Справа Мораеса: Люксембург та Португалія хочуть переглянути результати матчів проти України

Фото
Укрінформ
Обидві федерації надіслали в УЄФА офіційні звернення.

Федерація футболу Люксембургу надіслала в УЄФА офіційне звернення з проханням переглянути результат відбіркового матчу Євро-2020 з Україною. Підстава – участь в матчі Жуніора Мораеса. Про це сказано в прес-релізі організації, повідомляє Sport Arena.

«Після гри з Україною Федерація футболу Люксембургу з різних джерел отримала повідомлення, що є серйозні сумніви щодо участі в матчі гравця Жуніора Мораеса, який вчора був в стартовому складі збірної України в грі проти Люксембургу.

Вивчивши цю інформацію і відповідні правила ФІФА, ФФЛ вирішила виступити з офіційним зверненням до УЄФА з проханням переглянути результат матчу Люксембург - Україна, який відбувся 25 березня 2019 року», - йдеться в заяві.

Раніше президент Федерації футболу Люксембургу Поль Філіп заявив, що організація подасть скаргу через гру за збірну України Жуніора Мораеса. Відзначимо, що подібний запит в УЄФА направила і федерація футболу Португалії.

Читайте також: Мораес отримав громадянство України відповідно до чинного законодавства - ФФУ

Нагадаємо, що португальське видання Mais Futebol сумнівається, що нападник Жуніор Мораес мав право виступати за збірну України. Можливо, в його випадку порушили Статтю 7 статуту ФІФА «Отримання нового громадянства».

Мораес перейшов в донецький «Металург» в 2011 році, потім провів сезон в софійському ЦСКА. З липня 2012 по лютий 2017 року він виступав в Україні за «Металург» і «Динамо», після чого відправився в короткострокову оренду в китайський «Тяньцзінь Цюаньцзянь». З літа 2017-го Жуніор знову грає в Україні.

В даному випадку все залежить від того, як ФІФА трактує положення «безперервно», з огляду на чотиримісячне відрядження Мораеса в оренду в «Тяньцзінь Цюаньцзянь».

Бразилець отримав українське громадянство 18 березня, його викликали в збірну 19-го, 22 березня він вийшов на заміну в матчі проти Португалії (0:0), а 25 березня вперше зіграв в основі національної збірної - проти Люксембургу (2:1).

Збірна України після 2 турів з 4 очками очолює відбіркову групу В на Євро-2020. Наступний поєдинок команда Андрія Шевченка проведе 7 червня проти Сербії, а 10 червня знову зустрінеться з Люксембургом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-