Подарунків ніхто не обіцяє

Подарунків ніхто не обіцяє

Аналітика
Укрінформ
На збірну України чекає важке випробування в Люксембурзі.

Люксембург – Україна. Відбірковий матч чемпіонату Європи-2020. 25 березня. 21:45. Люксембург. Стадіон «Жозі Бартель». Головний арбітр: Маттіас Гестраніус (Фінляндія). Пряма трансляція на телеканалах «Україна» та «Футбол 1».

«Ми їдемо в Люксембург до лідера групи», - цими словами Андрій Шевченко вкотре натякнув, що взяти три очки у давно вже не аутсайдера європейського футболу буде непросто. І нехай статистика попередніх матчів на нашу користь (три перемоги по 3:0), сьогодні збірна Люксембурга – це міцний горішок.

Люксембург обіграв у першому турі відбору на Євро-2020 Литву 2:1, здобувши 14 домашню перемогу за останні 9 років. Стільки ж домашніх перемог було за попередні сто років, що дуже красномовно свідчить про прогрес цієї команди. В активі Люксембурга перемоги над Грецією, Білорусією, Угорщиною, нічиї з Італією та Францією. Лідери цієї збірної грають в чемпіонатах Німеччини, Франції, Бельгії.

Читайте також: Букмекери зробили прогноз на матч Люксембург - Україна

«Синьо-жовтим» доведеться протистояти не лише кваліфікованому та мотивованому супернику, але й швидко і якісно відновитися після виснажливої гри в Лісабоні. В історії збірної України є безліч прикладів у відбіркових турнірах, коли після успішної першої гри вона провалювала другий матч. Як правило, українська команда мала спустошений вигляд як фізично, так і морально.

Аби цього не сталося штаб Андрія Шевченка повинен зробити кілька кадрових змін. Цілком очевидними є заміни флангових півзахисників Марлоса і Коноплянки, які не зовсім вдало відіграли в Лісабоні. До того ж у Марлоса рецидив старої травми і він точно не зіграє. На правому крилі півзахисту чекаємо Циганкова, а зліва можуть зіграти Мораес, Безус, Соболь. Поява Мораеса з перших хвилин у ролі відтягнутого нападника була б сміливим рішенням Шевченка. Погодьтесь, перемогу в Люксембурзі ніхто не відміняв, а Яремчук в парі з Мораесом могли б додати кількох важливих опцій нашій атаці.

Читайте також: Євро-2020: Марлос не зіграє проти Люксембургу

Взагалі, матч в Люксембурзі стане важливою перевіркою атаки збірної України. Якщо в Лісабоні нам достатньо було не пропустити, то сьогодні ми всі чекаємо голів. І тут хочеться не лише побачити перші голи за «синьо-жовтих» Яремчука і Мораеса. Але й стати свідком якісного та різноманітного наступу. Наприклад, хочеться побачити як розганятиме наші атаки Матвієнко, як продуктивно працюватимуть на флангах Караваєв і Миколенко, чекаємо і оригінальних рішень біля чужих воріт Зінченка та Малиновського.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-