WWFC14 у Києві: перемога Гоцик, поразка Рахімова

WWFC14 у Києві: перемога Гоцик, поразка Рахімова

Фото, відео
Укрінформ
Українка Світлана Гоцик отримала право на чемпіонський бій.

2 березня на всіх любителів змішаних єдиноборств чекала подія місяця – турнір WWFC14 в Києві. Глядачі побачили 10 боїв, три з яких титульні. Про це повідомляє Укрінформ.

Розігріватися вболівальники почали ще в холі, де на них очікувала бренд-зона генерального партнера WWFC14 – Parimatch. Раніше прес-служба ММА турніра WWFC повідомила, що турнір відвідає зірковий боєць Конор Макгрегор. Втім, він не приїхав, але в усіх вболівальників була можливість сфотографуватися з його рукавичкою, яку виставили на бренд-зоні.

Відкриваючи вечір, голова комітету з фізичного виховання та спорту Артур Палатний зауважив, що ММА яскравий, популярний вид спорту, який стрімко розвивається в нашій країні. «Лише у 2013 році Міністерство молоді та спорту признали ММА видом спорту, а сьогодні ми бачимо аншлаг в столичному Палаці спорту»

Однією з найочікуваніших подій для вболівальників став вихід в октагон українки Світлани Гоцик та бразилійки Едни Олівейри. На старті бою Світлані довелося захищатися від атак Едни, але, варто відзначити, що українці це вдавалося. Та не довго Гоцик відсиджувалася в захисті. Швидко вона почала показувати суперниці хто тут господар і больовим прийомом змусила здатися бразилійку в першому раунді. Після перемоги Світлана звернулася до вболівальників з проханням регулярно підтримувати спортсменів, бо це дуже важливо для них. Ця перемога надала Гоцик право боротися в наступному бою за чемпіонський титул.

Читайте також: 2 березня у Києві відбудуться три чемпіонські бої WWFC 14

Титульні бої відкрили білорус Михайло Одінцов та грузин Паата Чхапелія. Бійці змагалися за вакантний титул чемпіона світу за версією WWFC в легкій вазі до 70 кг.  Боєць з Білорусії виглядав більш переконливо тому не дивно, що перемога за Одінцовим. Після перемоги Михайло виразив шанування супернику та подякував публіці за такий шалений прийом.

Поєдинок чешки Магдалени Сормової та Єви Дурте з Франції для багатьох вболівальників був найочікуванішим. Проте, бій не став видовищним, що розчарувало глядачів. Єва Дурте домінувала над суперницею в стійці, а Магдалена, в свою чергу, вправно працювала в партері. Тому долю поясу вирішували судді. Двоє з трьох суддів були на боці Магдалени, тож чемпіонський титул зберегла Сормова.

Завершали вечір спаринг-партнер Макгрегора - Блейн О'Дрісколл та киянин Теймур Рахімов. Цей бій став дуже серйозним випробуванням для представника України. На жаль, домашні стіни не допомогли Теймуру. Блейн О'Дрісколл отримав дострокову перемогу в третьому раунді і забрав чемпіонський пояс у вазі до 57 кг.

Анна Шуба, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-