Міністерство ветеранів та ФФУ повинні проводити чемпіонат України з футболу серед учасників АТО

Міністерство ветеранів та ФФУ повинні проводити чемпіонат України з футболу серед учасників АТО

Укрінформ
В Укрінформі відбувся «круглий стіл» «Спортивна реабілітація учасників АТО та можливість єдності ветеранів у проведенні відкритого чемпіонату з футболу».

В Україні повинен бути об’єднаний відкритий чемпіонат України з футболу серед учасників АТО під керівництвом Міністерства ветеранів та Федерації футболу України (ФФУ). Про це сьогодні говорили під час «круглого столу» в Укрінформі «Спортивна реабілітація учасників АТО та можливість єдності ветеранів у проведенні відкритого чемпіонату з футболу».

Про важливість об’єднання ветеранів АТО на початку події заявили Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко та представник ФФУ легендарний у минулому футболіст Олег Протасов. «Наша мета – грати у футбол. Футбол повинен стати однією зі складових реабілітації ветеранів АТО. На мій погляд, усі організації ветеранів повинні об’єднатися і у нас повинен бути єдиний чемпіонат для учасників АТО. У взаємопорозумінні наша сила», - сказав Олега Протасова.

Більшість учасників «круглого столу» зійшлися на думці, що майбутній відкритий чемпіонат з футболу серед учасників АТО повинен проходити під егідою Міністерства ветеранів, яке нині в процесі створення, та за сприяння ФФУ. Турніром повинні опікуватися професіонали, а ФФУ має достатній досвід у проведенні різноманітних змагань для ветеранів АТО. Скажімо, Кубок нескорених.

Читайте також: ФФУ запускає новий проект - "Футбольна кухня"

Представники Федерації футболу учасників АТО, які проводять свій чемпіонат з 2015 року, запропонували об’єднатися на базі свого турніру, але не знайшли підтримки. На жаль, в подальшому представники Федерації футболу учасників АТО відмовились вести діалог і залишили зал.   

Нагадаємо, Федерація футболу України отримала листи від Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадима Свириденка й міністра у справах ветеранів України Ірини Фріз, адресовані президенту ФФУ Андрію Павелку. У зверненнях міститься пропозиція розглянути можливість об’єднання двох чемпіонатів серед учасників бойових дій в один всеукраїнський турнір. Зокрема, Вадим Свириденко зазначає, що «чемпіонати з футболу, які проводяться під егідою Федерації футболу України, а саме - Відкритий чемпіонат України Героїв АТО та Кубок Героїв АТО, доречно було б проводити щорічно як єдиний футбольний захід для всіх героїв АТО/ООС».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-