Як «Динамо» пройти «Челсі»

Як «Динамо» пройти «Челсі»

Аналітика
Укрінформ
У суперника киян достатньо проблем і цим команда Хацкевича повинна скористатись.  

Минулого тижня відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи. Учасники дізналися своїх суперників, а букмекерські контори змінили думку стосовно переможця. Нині головним претендентом на перемогу в ЛЄ є «Челсі», тож чи є шанс у «Динамо» вийти в 1/4?

Читайте також: На матч «Динамо» - «Челсі» продали усі квитки у вільному продажі

Проблеми «Челсі»

Сьогодні «Челсі» має безліч ігрових проблем і недоліків, через що команда опустилася на 6-ту сходинку турнірної таблиці АПЛ. «МЮ» і «Арсенал» обійшли лондонців невипадково – команда почала втрачати очки на рівному місці.

Основною проблемою «Челсі» є непорозуміння між гравцями і головним тренером Мауріціо Саррі. Чого вартий лише випадок у фіналі Кубка ліги, коли воротар Кепа відмовився залишати поле. Пройшло півсезону, а команда зовсім не прогресує. На тренера сиплеться критика з усіх боків, що він не вміє тактично маневрувати, підбирати для гравців вигідні позиції, його тренування не дають результату, а тільки позбавляють гравців мотивації. Саррі абсолютно не проявляє гнучкість і не змінює свою улюблену атакуючу схему 4-3-3. Він не підлаштовує свій тактичний план під різних суперників, що є згубним для «Челсі».

Але нинішній стан «Челсі» – не тільки вина Саррі. За великим рахунком, тренер працює з тими, хто у нього є. Адже в останні кілька років лондонський клуб не зробив майже жодної успішної трансферної угоди. Проблема «Челсі» в тому, що клуб бере не тих гравців, яких дійсно хоче купити, а лише тих, хто залишається. Тобто, виключно запасні варіанти (Жоржиньйо, Ковачич, Ігуаїн). Керівництво та адміністрація клубу в останні кілька років абсолютно ігнорують трансферні побажання і запити тренерського штабу. «Челсі» не отримує тих гравців, які дійсно потрібні команді.

Також на підопічних Саррі впливають неігрові фактори, а саме трансферний бан і недооцінка суперника. Заборона заявляти нових гравців тисне на лідерів «Челсі», які і без того шукають можливість піти з команди.

Читайте також: Хацкевич про жереб 1/8-ї Ліги Європи: "Челсі" фаворит? У футбол грають живі люди

Програш у фіналі Кубка ліги

«Челсі» програв «Манчестер Сіті» за серією пенальті у фіналі Кубка ліги. Команда Мауріціо Саррі виглядала добре, але підвела реалізація 11-метрових. За кілька хвилин до кінця гри тренер ледь не поміняв воротаря Кепу на аргентинця Кабальєро. У першого зводило ноги, але змінюватися він не захотів. Хоча може було і потрібно: відсоток відбитих пенальті у Кабальєро вище. Кепа в серії пенальті відбив удар Лероя Сане, але у «Челсі» не забили двоє. Саррі, відмовившись від свого футболу, все-таки не зміг виграти перший трофей в кар'єрі.

Читайте також: Буяльский: На тлі "Челсі" перевіримо нинішній рівень "Динамо"

Шанси «Динамо»

«Челсі» для Динамо – не найгірший варіант. Як бачимо, команда Саррі зараз провисає. «Динамо» всіма силами буде намагатися вистояти в першому матчі в Лондоні та перенести вирішення всіх завдань у Київ. Після проходу «Олімпіакоса» київский клуб знаходиться на емоційному підйомі, а сукупність проблем лондонського клубу боляче вдарить по «синім» на всіх фронтах. Киянам необхідно проходити таке «Челсі», іншого шансу може вже не бути.

У чому шанс «Динамо»? У прагматичному футболі. Проти цього «Челсі» необхідно зіграти дисципліновано, зруйнувавши усі схеми лондонських атак. Ключові фігури «Челсі» - Азар і Канте, саме їх і потрібно нейтралізувати. При цьому Фран Соль та Вербич змушені цінувати кожен момент, бо реалізація вийде на перший план.

Яна Тернавська, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-