Українські паралімпійці тріумфально повернулись додому з ЧС із зимових видів спорту

Українські паралімпійці тріумфально повернулись додому з ЧС із зимових видів спорту

Фото, відео
Укрінформ
Наша збірна виборола 42 медалі та посіла перше місце у загальнокомандному заліку.

Національна паралімпійська збірна України з зимових видів спорту з 42-ма нагородами (9 золотих, 16 срібних та 17 бронзових медалей) стала першою на чемпіонаті світу, що проходив у канадському місті Прінс Джордж. Сьогодні наші паралімпійці повернулись додому, де їх урочисто зустріли в аеропорту Бориспіль. Про це повідомляє Укрінформ.

Зауважимо, що у всі змагальні дні, українські паралімпійці ні разу не поступилися першим місцем у загальнокомандному заліку. Зокрема, в останній день змагань, наші спортсмени вибороли у лижних перегонах (довга дистанція) 4 медалі: 2 срібні та 2 бронзові.

Загалом 13 із 19 спортсменів, які презентували Україну на цьому чемпіонаті світу, вибороли високі нагороди, 7 з них – золоті.

Читайте також: 21 спортсмен України у березні виступить на іграх Спеціальної Олімпіади в Абу-Дабі

Найбільше медалей у складі збірної України здобули Людмила Ляшенко, Тарас Радь і Оксана Шишкова. Одразу чотири золоті медалі у Людмили Ляшенко (три у біатлоні та одна у лижних перегонах).

Тарас Радь виграв 6 нагород, з яких 3 золоті медалі у біатлоні. Оксана Шишкова також здобула 6 нагород, з яких одне «золото» у лижних перегонах.

Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-