«Шахтарю» потрібен гол, «Динамо» не ризикуватиме

«Шахтарю» потрібен гол, «Динамо» не ризикуватиме

Аналітика
Укрінформ
Як українські клуби збираються проходити у наступний раунд Ліги Європи.   

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матчі-відповіді. 21 лютого. 19:55. «Айнтрахт» (Німеччина) – «Шахтар» (Донецьк, Україна). Франкфурт-на-Майні. Стадіон «Коммерцбанк-Арена». Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1». Перший матч – 2:2.

Першим з українських клубів сьогодні спробує пробитися до наступного раунду Ліги Європи донецький «Шахтар». У команди Паулу Фонсеки ситуація непроста. По-перше, після домашньої нічиї 2:2 потрібно забивати виїзний м’яч. По-друге, у «гірників» величезні кадрові проблеми. Через дискваліфікацію не зіграють Кривцов і Степаненко. А це величезна діра в центрі захисту. Швидше за все, в Німеччині Фонсека зробить ставку на пару центрбеків Хочолава – Матвієнко. А напарниками Алана Патріка в опорній зоні стануть Коваленко і Малишев.

У Харкові «Шахтар» непереконливо зіграв під час стандартів. «Айнтрахт» мав перевагу у повітрі і Фонсеці необхідно знайти протидію. На додачу просто зобов’язаний ідеально зіграти на виході Пятов. Від впевненості воротаря «Шахтаря» взагалі дуже багато залежить.  

Ще раз нагадаємо, що у Франкфурті «гірники» мають забивати, а в ідеалі повинні перемагати. В першому поєдинку група атаки «Шахтаря» Ісмаїлі, Марлос, Тайсон і Мораес продемонстрували свій клас (причому в меншості), тому моменти у наших чемпіонів точно будуть. Свій шанс отримає і новачок «Шахтаря» Соломон, який здатен посилити напад у другому таймі.

Читайте також: Тренер "Айнтрахта": Перед грою з футболістами "Шахтаря" у нас виникли проблеми

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Матчі-відповіді. 21 лютого. 22:00. «Динамо» (Київ, Україна) – «Олімпіакос» (Пірей, Греція). Київ. НСК «Олімпійський». Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 2». Перший матч – 2:2.

Нічия у Греції дає «Динамо» невелику перевагу, адже киян вдома влаштує і нічия. Саме завдяки домашнім 0:0 динамівці пройшли в минулому році інший грецький клуб – АЕК. Олександр Хацкевич, може, схоче повторити ту історію, хоча ми б йому не радили. Нині «Олімпіакос» куди сильніший в атаці, ніж минулорічний АЕК. Достатньо нагадати, що в неділю «Олімпіакос» розбив в чемпіонаті Греції АЕК 4:1.

Але й «Динамо» вже не та команда, що рік тому. Звісно, залишились проблеми в захисті та з організацією атак. Однак, суттєво виросли в ігровому плані лідери команди – Вербич і Циганков. Саме їх майстерні дії на полі і можуть стати вирішальними. Плюс у «Динамо» є приховані козирі. Насамперед, зимовий новачок – іспанський нападник Фран Соль. Усі зачекались від нього голів. Є у Хацкевича і обойма бразильців. Двоє з них (Че Че і Сідклей) можуть суттєво додати гостроти в нападі.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-