Бринзак: Джима на 1-у етапі Кубка світу зосередиться на особистих гонках

Бринзак: Джима на 1-у етапі Кубка світу зосередиться на особистих гонках

Укрінформ
Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак розповів про готовність збірної України до першого етапу Кубка світу, який стартує 2 грудня в Поклюці (Словенія).

Володимир Бринзак у коментарі XSPORT, зокрема, пояснив, чому на перші гонки не заявлена ​​лідер жіночої команди біатлоністів Юлія Джима.

"Джима на першому етапі Кубка світу хоче зосередитися на особистих гонках. Що стосується інших дівчат, то Валя мала температуру на зборі в Швейцарії, а Журавок завтра прилітає в Київ на два дні вирішувати візові питання з австрійським посольством. Вона не зможе бігти естафети. Ось тому і виходить такий склад. У Діми Підручного якась хвороба, він не може зрозуміти через що вона вилізла. Голова боліла, нежить, кашель. Вирішили, що він буде бігти, але в разі чого, його зможуть замінити Семенов або Кільчицький.

Зараз дівчата розпочали швидкісні тренування робити, потихеньку розбігатимуться. Валя Семеренко вже тренується в загальній групі. Всі інші в порядку, ніхто не хворіє.

А взагалі, вже на першому етапі Кубка IBU буде більше зрозуміло, що до чого. Звичайно хочеться, щоб були, як можна ближче до перших місць. Щоб отримали впевненість на старті сезону, це дуже важливо. Чекаю також юніорського Кубка IBU, подивитися на нашу молодь. Можливості досвідчених спортсменів ми вже знаємо, але на Олімпійських іграх в Пекіні повинні більше розраховувати на молоде покоління. Тому вже зараз потрібно шукати тих спортсменів, які зможуть в майбутньому скласти гідну зміну нашим лідерам", - сказав Бринзак.

Читайте також: Біатлон: Підручного в змішаній естафеті в Поклюці замінить Семенов

Нагадаємо, що Сергій Семенов замінить Дмитра Підручного в складі змішаної естафети на першому етапі Кубка світу. Заключний збір перед стартом нового біатлонного сезону жіноча збірна України проводить в швейцарському Ленцерхайді, а чоловіча - в австрійському Обертілліаху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-