Українські шахістки закінчили виступи на чемпіонаті світу

Українські шахістки закінчили виступи на чемпіонаті світу

Укрінформ
У півфіналі чемпіонату світу в Ханти-Мансійську українська шахістка Марія Музичук зустрічалася з колишньою землячкою, а нині росіянкою Катериною Лагно. 

В першій партії Марія білими обрала варіант, який швидко призвів до нічиєї. У цьому був свій резон. Адже напередодні українка мала виснажливий тай-брейк у чвертьфіналі.

У другій партії Музичук надала перевагу відкритому варіанту іспанської партії, який вірою та правдою слугував її у матчі за корону з китаянкою Хоу Іфань. Хоча Лагно добре підготувалося, запропонувала небезпечну жертву пішака, Марія упевнено захищалася й досягла мирної гавані.

А от у перебої у львів'янці вже просто не вистачило сил. Все ж таки є межа людським можливостям. Спочатку вона поступилася чорними в закінченні, де певного моменту навіть мала трохи кращі шанси. А в білій партії, був просто парад помилок. У підсумку - 1:3.

У другому півфіналі китаянка Ю Веньюн упевнено взяла гору над росіянкою Олександрою Костенюк ще в основний час - 1,5:05.

Читайте також: Шахи: Марія Музичук демонструє характер і виходить у півфінал ЧС

Тепер у фіналі зустрінуться Ю та Лагно. Нагадаю, що матч складатиметься з чотирьох партій, а вже потім - тай-брейку (за нічийного рахунку).

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-