Новак Джокович вперше за 2 роки очолив рейтинг кращих тенісистів світу

Новак Джокович вперше за 2 роки очолив рейтинг кращих тенісистів світу

Відео
Укрінформ
Сербський тенісист Новак Джокович вперше із жовтня 2016 року повернувся на перше місце в рейтингу Асоціації тенісистів-професіоналів (АТР).

Новак Джокович очолив рейтинг АТР із 8045 очками, посунувши на другу позицію іспанського тенісиста Рафаеля Надаля (7480). Про це повідомляє БТУ.

31-річний сербський тенісист став фіналістом на турнірі АТР в Квінс Клаб, виграв титули на Вімблдоні, в Цинциннаті, на US Open і Шанхаї, а вчора виступив у фіналі турніру в Парижі.

Топ-5 рейтингу ATP станом на 5 листопада 2018 року:
1. Новак Джокович (Сербія) - 8045/+1 очко;
2. Рафаель Надаль (Іспанія) - 7480/-1;
3. Роджер Федерер (Швейцарія) – 6020;
4. Хуан Мартін дель Потро (Аргентина) – 5300;
5. Олександр Звєрєв (Німеччина) – 5085.

Зазначимо, що за останні 15 сезонів лише чотири гравці піднімалися на перше місце у світовій класифікації: Новак Джокович (очолював рейтинг 224 тижні), Рафаель Надаль (196 тижнів), Роджер Федерер (310 тижнів) і Енді Маррей (41 тиждень).

Новак Джокович став першим тенісистом після Марата Сафіна (2000 рік), який за один сезон перебував і за межами топ-20, і на першому місці. 22-й рядок для серба став його гіршим результатом в рейтингу з жовтня 2006 року.

Читайте також: Новак Джокович очолить рейтинг ATP після відмови Надаля виступати в Парижі

Відео кращих моментів виступів Джоковича на шляху до 1 місця:

Як повідомляв Укрінформ, Новак Джокович очолив рейтинг ATP після відмови Рафаеля Надаля виступати на турнірі серії Masters у Парижі (Франція). 32-річний іспанський тенісист Рафаель Надаль через проблеми із коліном достроково завершив півфінал на US Open і прийняв рішення знятися із Мастерса у Парижі.

Фото: ATP World Tour

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-