Кинуто жереб жіночого чемпіонату світу з шахів

Кинуто жереб жіночого чемпіонату світу з шахів

Укрінформ
3 листопада в Ханти-Мансійську стартує   чемпіонат світу з шахів серед жінок. Зіграють 64 учасниці, які змагатимуться за нокаут-системою. 

Шахістки проведуть по дві партії, в разі нічийного результату на брейку вони битимуться у швидкі шахи, бліц, а потім - так званий Армагеддон, вирішальна партія бліц, де у чорних менше часу, проте для загальної перемоги їх влаштовує нічия.

Серед учасниць - п'ятеро українок. Це сестри Анна та Марія Музичук, Анна Ушеніна, Наталія Жукова та Інна Гапоненко. Серед основних наших конкуренток - китаянки чемпіонка світу Ю Веньюнь та екс-чемпіонка Тань Чжуньї, Хампі Конеру та Харіка Дронвалі (обидві - Індія), росіянки Олександра Костенюк, Катерина Лагно, Валентина Гуніна, Олександра Горячкіна та Наталія Погоніна, а також грузинки Ніно Дзагнідзе та Ніно Баціашвілі.

Нагадаємо, що на трьох останніх турнірах українські майстрині нижче фіналу не опускалися. 2012 року Ушеніна, а в 2015-го - Марія Музичук стали чемпіонками світу, а 2017-го - Анна Музичук потрапила до фіналу.

Результати жеребкування за участю українок (1-й тур): Анна Музичук зустрінеться з Хамід Рані (Бангладеш), Марія Музичук - Шахенда Вафа (Єгипет), Анна Ушеніна - Ліліт Мкртчан (Вірменія), Ні Шикун (Китай) - Наталія Жукова, Ірина Круш (США) - Інна Гапоненко. 

Якщо пройтися сіткою сестер Музичук, то Анна (в разі успіху) у другому турі найвірогідніше зустрінеться з росіянкою Анастасією Боднарук, у третьому - з болгаркою Антоанетою Стефановою, у чвертьфіналі - з Олександрою Костенюк, у півфіналі - з Ю Веньюнь.

Читайте також: Європейські шахові клуби зібралися в Халкідіках

Марія - з Катериною Аталік (Туреччина), Елізабет Петч (Німеччина), у чвертьфіналі - з Хампі Конеру, у півфіналі - з Катериною Лагно. Звичайно, окрасою чемпіонату світу став би фінал сестер Музичук!

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ.

На фото: сестри Музичук.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-