Прокунін назвав склад збірної України на перший етап Кубка світу з біатлону

Прокунін назвав склад збірної України на перший етап Кубка світу з біатлону

Укрінформ
Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Андрій Прокунін розповів про плани на завершальний етап підготовки до зимового сезону.

Андрій Прокунін в інтерв’ю сайту biathlon.com.ua, зокрема, зазначив, що на першому етапі Кубка світу з біатлону виступлять Валя і Віта Семеренко, Юлія Джима, Олена Підгрушна і Анастасія Меркушина. 

"Ми зараз пройдемо планове медичне функціональне обстеження. Що стосується безпосередньо хвороб, то зараз в цьому відношенні небезпечний період: спортсменки набирають форму і є уразливими. Достатньо невеликого вітерця, щоб з'явився нежить, заболіло горло.  

Щодо першого етапу Кубка світу. У нас квота - п'ять учасниць, тому поїде шість чоловік, включаючи одну запасну, якої ми, швидше за все, дамо можливість стартувати в індивідуальній гонці. Перший етап Кубка світу - великий: п'ять видів програми, включаючи змішані естафети. Тому шанс виступити отримають всі. І, в залежності від показаних результатів, може статися корекція складу до Гогфільцена. П'ять дівчат - це Валя і Віта Семеренко, Юлія Джима, Олена Підгрушна і Настя Меркушина. Щодо шостої кандидатури ми поки думаємо.

Готуватимуть спортсменів на Кубку IBU Олександр Біланенко та Валерій Лісників, а ми з Григорієм Шамраєм - на Кубку світу. У зв'язку з тим, що білоруська сторона, на жаль, не пішла нам назустріч щодо зниження терміну карантину для Дар'ї Блашко, Володимир Махлай готуватиме її. Зараз прийнято рішення, що Блашко допоможе своїми виступами лижній збірній України", - сказав Прокунін.

Читайте також: Кубок світу з біатлону транслюватимуть «Інтер» та «НТН»

Також тренер розповів про терміни поділу на команди Кубка світу і Кубка IBU: "Після закінчення збору в Шушені 11 листопада команда Кубка IBU залишиться в Скандинавії, а команда Кубка світу полетить в Ленцерхайде для проведення останнього передсезонного тренувального збору".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-