Лень: До найближчих матчів відбору ЧС-2019 з баскетболу буду в хорошій формі

Лень: До найближчих матчів відбору ЧС-2019 з баскетболу буду в хорошій формі

Укрінформ
Новачок американського баскетбольного клубу "Атланта Гокс" центровий Олексій Лень поділився враженнями від перших днів перебування в таборі національної збірної України.

Олексій Лень в інтерв’ю XSPORT, зокрема, зазначив, що до найближчих матчів кваліфікації ЧС-2019 з баскетболу встигне адаптуватися і набути потрібної спортивної форми.

"Я з багатьма хлопцями знаком, ми і в збірній грали, а з Сашком Мішулою в  "Дніпрі" грали. Я дивився ігри збірної за останні пару років, так що всіх знаю. Будемо притиратися один до одного, розбирати комбінації Іспанії і готуватися. Перші враження від роботи з тренером хороші. Ми поки особливо особисто не спілкувалися один з одним, але баскетбольне взаєморозуміння нормальне. Часу у нас достатньо - ще тиждень попереду, щоб підготуватися. Думаю, ми підійдемо в хорошій формі.

Читайте також: Мурзін переконаний, що Лень і Михайлюк допоможуть баскетбольній збірній України

Хто би там не приїхав у Іспанії нам все одно, адже ми фокусуємося на собі - головне, щоб ми робили те, що потрібно нам. Ми повинні по-максимуму відіграти наші комбінації, показати себе. Нам все одно, хто стоїть проти нас.

Завжди приємно грати вдома, коли тебе підтримують вболівальники, але в першу чергу ми розраховуємо лише на себе і на гравців, які будуть на майданчику. Пресинг я особисто можу витримати після того, як пройшов коледж і грав у НБА. Я не хвилююся, у нас команда хороша, таланту багато, всі з'їхалися, так що, думаю, пресинг зможемо спокійно витримати

В Америці я завжди грав на позиції центрового - для мене це зручно. Цього літа я дуже багато працював, кидаючи з-за триочкової дуги. Намагаюся розвиватися, так як НБА рухається в ту сторону, що всі гравці з першого по п'ятий номери повинні вміти кидати. Зараз я поки працюю з кутів і потихеньку "розтягую" свою гру в цьому напрямку", - сказав Лень.

Читайте також: Баскетболісти Лень і Михайлюк приміряли форму збірної України

Нагадаємо, перший матч Олексія Леня у якості гравця національної збірної України з баскетболу може відбутися 14 вересня у київському Палаці спорту на матчі проти збірної Іспанії, який розпочнеться о 19.00. 17 вересня у рамках ІІ етапу відбору ЧС-2019 українські баскетболісти проведуть гру у місті Нікшич зі збірною Чорногорії.

Фото: ФБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-