Мельник: Українські волейболісти мають з 1-го місця пробитися на ЧЄ-2019

Мельник: Українські волейболісти мають з 1-го місця пробитися на ЧЄ-2019

Укрінформ
Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник поставив перед чоловічою та жіночою збірними завдання вийти на чемпіонат Європи-2019 з першого місця.

Михайло Мельник, зокрема, зазначив, що незабаром розпочнеться відбір на Ігри-2020 і чим вищими будуть там українські позиції, тим реальнішими стануть надії пробитися до числа учасників Олімпіади в Токіо.

"Настрій у хлопців максимально бойовий. Перед ними поставлене однозначне завдання: здобуття путівки на чемпіонат Європи, причому, з першого місця в своїй групі. Особисто я вважаю, що це їм цілком до снаги. Адже тріумф у змаганнях Євроліги 2017 року дозволив збірній значно покращити свій рейтинг, і при жеребкуванні вона отримала суперників, що знаходяться в континентальному табелі про ранги нижче.

У жінок картина аналогічна. Підопічні Гарія Єгіазарова також виграли Євролігу-2017 і теж отримали в групі опонентів, яких обов’язково мають перемагати. Тож, наскільки мені відомо, вони націлюються забезпечити собі достроково перше місце в групі вже 25 серпня, коли відбудуться матчі 4-го туру.

Успішні виступи у кваліфікаційному раунді європейської першості матимуть величезне значення ще й з точки зору поліпшення своого рейтингу. Адже незабаром розпочнеться відбір на Ігри-2020, і чим вищими будуть там наші позиції, тим реальнішими стануть надії пробитися до числа учасників Олімпіади в Токіо. Чи варто пояснювати, який це буде прорив у літопису вітчизняного волеболу?", - цитує Мельника прес-служба ФВУ.

Читайте також: Волейбол: Українські клуби дізналися суперників в єврокубках

Також Мельник розповів про деякі кадрові питання у чоловічої та жіночої збірних України з волейболу.

"Чоловікам не вистачатиме Олега Плотницького та Василя Тупчія. Зате з'явилися досвідчені Ян Єрещенко, Дмитро Теременко, Олексій Клямар, а недавно прибув ще й Олег Шевченко. У складі свого нового клубу – "Атирау" з Казахстану - він брав участь в клубному чемпіонаті Азії, де здобув срібні нагороди. Тому перебуває в хорошій фізичній формі і становить гарну конкуренцію іншим догравальникам. Також розраховую побачити значний прогрес в діях молодих гравців - Дмитра Вієцкого, Іллі Ковальова.

Що до жінок, то ми до останнього сподівалися на допомогу досвідченішої Олесі Рихлюк. Проте вона лише відновлюється після травми плеча, і ми з розумінням поставилися до її ситуації. Ризикувати їй не варто, нехай краще повністю вилікується і, сподіваємося, добре допоможе нам вже у фінальному раунді чемпіонату Європи. У найближчих матчах через травму не зіграє і Ганна Степанюк", - сказав Мельник.

Читайте також: Волейбол: 17-разовий чемпіон України «Локомотив» знявся з Суперліги

Нагадаємо, що 15 серпня у Запоріжжі жіноча та чоловіча збірні України проведуть перші матчі відбіркового турніру чемпіонату Європи-2019 з волейболу. Ігри прийматиме щойно реконструйований Палац спорту "Юність", який, за словами очевидців, нині фактично нічим не поступається кращим континентальним аренам. 

Чемпіонат Європи-2019 (жінки). Кваліфікація. Група С:
15 серпня. 16:00. Україна – Норвегія

Чемпіонат Європи-2019 (чоловіки). Кваліфікація. Група F:
15 серпня. 19:00. Україна – Швейцарія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-