Баскетбол: українці Михайлюк і Лень можуть зіграти у Києві проти Іспанії

Баскетбол: українці Михайлюк і Лень можуть зіграти у Києві проти Іспанії

Укрінформ
Українські баскетболісти Святослав Михайлюк і Олексій Лень, які виступають в НБА, можуть зіграти за збірну України у вересні в Києві.

В українському баскетболі з нетерпінням чекають дату 14 вересня. Саме цього дня у столичному Палаці Спорту чоловіча збірна України з баскетболу зіграє проти команди Іспанії. Окрім грізного суперника з відомими іменами українські уболівальники можуть побачити і своїх зірок, які виступають в НБА. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Новоспечений гравець "Лос-Анджелес Лейкерс" Святослав Михайлюк та баскетболіст "Атланти" Олексій Лень уже підтвердили ФБУ своє бажання зіграти за збірну у матчах проти Іспанії (14 вересня, Київ) та Чорногорії (17 вересня, Нікшич).

Відзначимо, що цього літа Олексій Лень змінив клуб. Після 5-ти років у "Фінікс Санз" Лень працевлаштувався в "Атланті". У складі "Фінікс Санз" він провів 335 матчів з середньою статистикою 7,2 очка та 6,5 підбирань за 20 хвилин на майданчику.

Читайте також: Баскетбол: стала відома дата старту "Лейкерс" Михайлюка в новому сезоні НБА

Святослав Михайлюк, який був обраний на останньому Драфті НБА, блискуче зарекомендував себе у Літній лізі, де мав середню статистику у 16.7 очок за матч. Цікаво, що для Святослава осінній приїзд до табору національної збірної України буде не першим. У 2014-му тоді 17-річний баскетболіст дебютував за чоловічу національну збірну. Вихованець черкаського баскетболу провів на чемпіонаті світу в Іспанії 4 матчі (1.8 очок, 1.3 підбирання).

Сам київський матч збірної України проти іспанців відбудеться трохи більше ніж за місяць. Гра у столичному Палаці спорту розпочнеться 14 вересня о 19.00 і стане єдиною у 2018-му, яку чоловіча національна збірна проведе у столиці України.

Зараз українська збірна має три перемоги при трьох поразках та ділить четверту сходинку турнірної таблиці з Чорногорією. На чемпіонат світу-2019 виходять три команди з групи, де окрім України та Іспанії, прописані Туреччина, Чорногорія, Словенія та Латвія.

Читайте також: Лень: Уболівальники можуть очікувати від мене важкої роботи в "Атланті"

Турнірне становище:

Для того, аби покращити своє турнірне становище, команда Євгена Мурзіна має ще шість матчів: по дві гри з Іспанією, Чорногорією та Словенією.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-