Я ще до старту зуміла заспокоїтися і тверезо оцінювала ситуацію в забігу – Прищепа

Я ще до старту зуміла заспокоїтися і тверезо оцінювала ситуацію в забігу – Прищепа

Укрінформ
Наталія Прищепа захистила титул чемпіонки Європи в бігу на 800 метрів.

Українська легкоатлетка Наталія Прищепа прокоментувала перемогу на чемпіонаті Європи в бігу на 800 м в Берліні. Про це вона розповіла сайту федерації легкої атлетики України.

«Я дуже рада, що мій помаранчевий номерок чемпіонки Європи ще на два роки залишається зі мною. Звичайно, захистити титул важче, ніж добути його вперше, тому що одна справа, коли ти прийшов змагатися, за щось боротися, а інша - коли ти виходиш на старт з титулом. Він зараз твій, але настає момент, коли ти розумієш - або він у тебе залишиться, або ти його втратиш. В першу чергу це важко психологічно.

Мені пощастило, що я ще до старту зуміла заспокоїтися і тверезо оцінювала ситуацію в забігу, обмірковувала, що відбувається на дистанції. Так що я бачила, хто мене закриває. На щастя, з цієї пастки я успішно вибралася.

Два роки тому я вперше бігла 800 метрів на змаганнях такого рівнях. Так, у мене пішли результати, але на такому високому рівні я не дуже орієнтувалася - де потрібно виходити вперед, де прискоритися, коли почати бігти трохи повільніше, взагалі як правильно тактично розкласти дистанцію. Але за два роки вже набралася досвіду, і більше розумію, як діяти на дистанції в тій чи іншій ситуації», - сказала Прищепа.

Читайте також: Легка атлетика: Наталія Прищепа – чемпіонка Європи

Нагадаємо, українка Наталія Прищепа стала чемпіонкою Європи в бігу на 800 метрів. Інша українка Ольга Ляхова виборола на цій дистанції «бронзу». Додамо, що Наталія Прищепа захистила свій титул чемпіонки Європи.

Загалом Україна виборола на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Берліні шість медалей. Крім Прищепи і Ляхової, «золото» на дистанції спортивної ходьби на 50 км виграв Мар’ян Закальницький. Аліна Цвілій стала срібним призером на дистанції спортивної ходьби на 50 км. Сергій Никифоров виборов бронзову медаль у стрибках у довжину. Анна Рижикова взяла «срібло» в бігу на 400 м з бар’єрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-