Марафон у США бігтиме незрячий український лейтенант, який врятував 15 солдат

Марафон у США бігтиме незрячий український лейтенант, який врятував 15 солдат

Укрінформ
На “Марафоні морської піхоти США” бігтиме незрячий український лейтенант Олександр Попруженко.

Лейтенант-зв'язківець Олександр Попруженко, який врятував на полігоні 15 солдат від розриву гранати, увійшов до основного складу української команди. Про це повідомляє “Народна армія".

“Під час цьогорічного відбору на “Марафон морської піхоти” один з учасників долав дистанцію 5 кілометрів, тримаючись за руку іншого хлопця. Було видно, що йому надзвичайно важко бігти й він потребує підтримки. Проте хлопець мужньо фінішував, показавши доволі непоганий результат. Три роки тому під час проходження служби хлопець втратив зір. Тоді під час навчань на одному з загальновійськових полігонів молодий офіцер лейтенант-зв'язківець Олександр допомагав мобілізованим солдатам опановувати військову справу. Йшли практичні заняття з бойової підготовки. Однак трапився нещасний випадок - один з новачків невдало метнув гранату, і вона впала біля окопу, в якому перебувало 15 бійців”, - йдеться у повідомленні.

Молодий лейтенант, не вагаючись, підхопив гранату і хотів її подалі відкинути, але не встиг - вона розірвалася у нього в руках. Хлопець отримав понад сто осколків, травми рук, і найстрашніше - травми очей. Після трагедії важкопораненого офіцера доправили до Одеси. Лікарі зробили все, що було в їхніх силах, та, на жаль, врятувати зір Олександра не вдалося. Він повністю осліп.

“Зараз хочеться довести самому собі, що можна й далі жити, радіти і бути щасливим поруч із тими, хто тебе оточує. Знаєте, дуже важко, коли сидиш майже три роки вдома в повній темряві й нічого не можеш з цим зробити”, - заявив Попруженко.

За його словами, він завжди мріяв пробігти марафон. “Але ніколи не думав, що долатиму його незрячим. Мені лише 23. І дуже хочеться довести самому собі, що дух усередині мене не зламався”, - сказав він.

Читайте також: До марафону у США готуються дев'ятеро ветеранів АТО

На цьогорічному відборі Олександра підтримувала його дружина Власта, яка колись прийшла до нього як волонтерка, а через деякий час вони одружилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-