У Парижі стартували міжнародні Gay Games

У Парижі стартували міжнародні Gay Games

Фото
Укрінформ
У Парижі в суботу, 4 серпня, стартували міжнародні спортивні змагання Gay Games, які називають «Олімпіадою ЛГБТ».

Про це повідомляє RFI.

«Париж — найбільш гей-френдлі місто в світі. Наше місто відчуває усю різноманітність і свободу. Бути сьогодні тут, у мерії, в оточенні асоціацій, які борються за ці відмінності, — для мене це символічна подія і велика радість. У Парижі весь цей тиждень буде свято. Будуть спортивні змагання. Але головне — спорт послужить цій боротьбі за визнання наших відмінностей», — сказала мер Парижа Анн Ідальго, виступаючи на відкритті змагань.

Французька столиця вперше приймає Gay Games, мета яких — боротьба зі стереотипами та з дискримінацією ЛГБТ-людей.

Читайте також: ЛГБТ-спільнота змусила Скарлетт Йоханссон відмовитися від ролі

Вперше Ігри відбулися у Сан-Франциско в 1982 році. З тих пір вони проходять кожні чотири роки, як і Олімпійські. У них беруть участь спортсмени будь-якої сексуальної орієнтації, різного походження, з різним рівнем майстерності.

В Париж з'їхалися близько десяти тисяч учасників із 90 країн, у тому числі і тих, де гомосексуальність кримінально переслідується.

Ігри пройдуть у столичному регіоні Іль-де-Франс і в Гаврі, де відбудуться змагання з вітрильного спорту. Всього спортсмени будуть змагатися в 36 дисциплінах: плаванні, легкій атлетиці, командних видах спорту та інших.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-