На НСК

На НСК "Олімпійський" стартував футбольний матч "Динамо" - "Шахтар"

Фото
Укрінформ
Розпочався 3-й тур чемпіонату України серед клубів Прем'єр ліги.

У першій грі на столичному НСК "Олимпийский" зустрічаються гранди вітчизняного футболу - київське "Динамо" та донецький "Шахтар", повідомляє Укрінформ.

На НСК "Олімпійський" стартував футбольний матч "Динамо" - "Шахтар" / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

У якості головного арбітра на зустрічі працює львів'янин  Юрій Можаровський. Йому допомагають лайнсмени - Олександр Войтюк (Запоріжжя) і Семен Шлончак (Черкаси). Четвертий рефері - Віталій Романов (Дніпро), спостерігач арбітражу - Віктор Швецов (Одеса).

Після того, як кияни 21 липня обіграли "Шахтар" у Суперкубку України (1:0), столична команда двічі  з таким самим рахунком перемагала суперників ("Ворсклу" та "Львів") у новому чемпіонаті країни. "Шахтар" також не пропускав м'ячів у перших двох турах, а його перевага над опонентами була більш значною: з "Десною" - 2:0, київським "Арсеналом" - 3:0. Маючи по 6 очок, "Шахтар", "Динамо", а також "Олександрія" нині очолюють турнірну таблицю національної першості.

Ось як оцінюють шанси команд фахівці. 

"У "Динамо" грає в основному молодь, яка явно поступається такому опоненту, як "Шахтар",-  каже футбольна легенда "Динамо" 70-х років Віктор Матвієнко. -  Донеччани набагато краще укомплектовані. Який буде результат матчу? Я більше схиляюся до нічиєї. По-перше, "Шахтар" нині не на піку форми. По-друге, київська молодь, яка виступає вдома,  прагнутиме показати себе, в кожному епізоді діятиме рішуче. Це може допомогти".

Екс-тренер національної збірної, "Металіста" та "Дніпра" Мирон Маркевич також "бачить" на табло нічийний результат: "Шахтар" кілька разів поспіль програв у чемпіонаті "Динамо". Можливо, кияни вже знають, як перемагати донеччан... Думаю, буде нічия".

Додамо, що команди, починаючи з 1994 року, провели у чемпіонаті України 85 поєдинків і мають приблизний паритет. У "Шахтаря" 32 перемоги, у "Динамо" - 30, ще 23 зустрічі завершилися внічию. Різниця м'ячів 109:102 на користь "гірників".  

Читайте також: Букмекери зробили прогноз на дербі "Динамо" - "Шахтар"

Не варто забувати й те, що "золото" національної першості футболісти столичного клубу вигравали 15 разів, а "Шахтар" - 11.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-