Кошти між олімпійськими видами спорту відтепер розподілятимуться автоматично

Кошти між олімпійськими видами спорту відтепер розподілятимуться автоматично

Укрінформ
Набув чинності доопрацьований з експертами та зареєстрований в Мін'юсті наказ Міністерства молоді та спорту про формули автоматичного, антикорупційного й прозорого розподілу бюджетних коштів між олімпійськими видами спорту.

Про це повідомляє прес-служба Мінмолодьспорту.

"Ручний та підкилимний режим залишився далеко в минулому. Розподіл відбувається за чіткими критеріями ефективності кожного виду спорту, за його реальними спортивними результатами, виступами на міжнародній арені, масовістю, коефіцієнтами пріоритетності", - зазначив міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

За його словами, кожен олімпійський вид спорту чітко знатиме, яку він матиме на рік державну підтримку для проведення заходів Єдиного календарного плану. Для додаткового контролю утворюється комісія за участі представників громадськості, яка узгоджуватиме спірні питання при розподілі коштів, розглядатиме пропозиції на отримання додаткового фінансування.

Наприклад, сума бюджетних коштів на фінансування індивідуальних літніх і зимових олімпійських видів спорту обраховується у співвідношенні: - 88 % коштів спрямовується за результат, показаний спортсменами на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи серед дорослих та молоді або найближчої до дорослих спортсменів вікової групи; - 12 % коштів розподіляється рівними частками між видами спорту окремо в індивідуальних літніх олімпійських видах спорту та індивідуальних зимових олімпійських видах спорту.

"Це справжня революція в державному фінансуванні спорту високих досягнень”, - наголосив міністр.

Читайте також: Мінмолодьспорту не фінансувало поїздку дзюдоїстів на ЧЄ до Росії - Жданов

Жданов подякував всім, хто кілька років тому підтримав його реформаторську ініціативу про запровадження такого механізму, працював над його розробкою, вдосконаленням та реалізацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-