Ветерани АТО провели спільне тренування з марафонцями збірної України

Ветерани АТО провели спільне тренування з марафонцями збірної України

Укрінформ
Члени збірної України з марафонського бігу, які готуються до чемпіонату Європи в Берліні, провели тренування разом із ветеранами війни на Сході України.

На учасників бойових дій на Сході України невдовзі очікує участь у 43-му марафоні морської піхоти у Вашингтоні. Спільне тренування відбулося 2 серпня на столичному стадіоні "Атлет". Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Враженнями від спільного тренування марафонців поділився головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук.

"Молоді люди, які захищали нашу державу і втратили здоров’я, зараз знайшли себе в бігу на довгі дистанції. Оскільки невдовзі на них очікують відповідальні змагання, представники Національної ради спортивної реабілітації захисників України звернулися до нас з проханням поділитися з ними різноманітним досвідом: підготовка до марафону, правильне харчування, навантаження, передзмагальна розминка, відновлення. Дмитро Лашин, Дар’я Михайлова, Ігор Русс, а також рекордсмен України з марафонського бігу Дмитро Барановський спілкувалися з хлопцями дві години. Найбільше, звісно, запитань було до Дмитра Барановського. Ветерани АТО, хоча і займаються бігом не так давно, але вже чудово розуміють, що значить бігати марафон зі швидкістю 3 км за хвилину. Провели ми також для них суглобну гімнастику.

Загалом враження від цього заходу у нашої команди залишилися просто неперевершені. Проблеми, з якими зустрічаємося у спорті ми, ніщо, у порівнянні з їхніми. Був на зустрічі, наприклад, один молодий лейтенант, який на війні закрив собою від вибуху гранати побратимів і втратив зір. Він на змаганнях бігтиме з поводирем. Ще один хлопець втратив на війні руки та ноги, і тим не менш нещодавно виграв змагання на дистанції 10 000 метрів, і тепер мріє подолати марафон. Щоправда тут проблема в протезах – це дуже велике навантаження. Унікальні люди, мотивовані, і неперевершені оптимісти. Я на зустрічах з любителями завжди кажу, щоб пробігти без негативних наслідків для здоров’я марафон, потрібно перед цим регулярно тренуватися по три-чотири рази на тиждень впродовж двох років. Але один з цих воїнів, наприклад, 4 місяці побігав – і вже марафон. Мотивація у них просто зашкалює. Це чудовий приклад для всіх", - сказав Романчук.

Нагадаємо, 21 липня Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) та Нацрада спортивної реабілітації захисників України підписали Меморандум про співпрацю. Цього ж дня в рамках чемпіонату України з легкої атлетики пройшли змагання з бігу на 400 м та 1500 м серед учасників бойових дій, які отримали поранення в АТО. 

Читайте також: Марафон морпіхів: українські поранені воїни втретє поїдуть до Штатів

Також офіційно було оголошено про проведення в 2018 році першого в Україні марафону міжнародного формату серед ветеранів війни, в якому братимуть участь ветерани США, Великої Британії, Литви, Данії та інших країн. А 28 жовтня десятеро українських воїнів, поранених в ході бойових дій на сході України, візьмуть участь у 43-му Марафоні Морської піхоти США в американській столиці.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-