"Шахтар" та "Динамо" успішно стартували у 28 чемпіонаті України з футболу

Фото
Укрінформ
Чемпіон України з футболу донецький "Шахтар" та володарі "срібла" київські динамівці з перемог розпочали нову, 28-у національну першість країни.

"Гірники" у Чернігові обіграли новачка УПЛ "Десну" (2:0). Голи: Жуніор Мораес (31-а хвилина) та Марлос (55-та), повідомляє Укрінформ.

"Динамо" столичному НСК "Олімпійський" здобуло три очки у зустрічі з бронзовим призером полтавською "Ворсклою" - 1:0. Єдиний м'яч у власні ворота на 32-й хвилині забив захисник ворсклян Ардін Даллку.

Динамо - Ворскла. Фото: Багмут Павло, Сірик Анатолій, Шамкін Данііл, Укрінформ

Цими матчами завершився перший тур чемпіонату, який розпочався 22 липня. "Львів" у Києві був кращим за "Арсенал" - 2:0. М'ячі на арені "Динамо" імені Валерія Лобановського забили Сергій Воронін (29-та хвилина) і Артур Западня (50).

"Зоря" здобула на "Славутич-Арені" у Запоріжжі вольову перемогу над "Маріуполем" - 2:1. Голи: Артем Гордієнко (50) та Олександр Караваєв (86) - у луганчан; В'ячеслав Чурко (10, з пенальті) - у маріупольців. 

"Олександрія" обіграла "Карпати" - 2:0. На львівському стадіоні "Україна" у гостей відзначилися Андрій Цуриков (72) та Віталій Пономар (81).

У понеділок, 23 липня, "Чорноморець" здолав в Одесі  донецький "Олімпік" - 2:1. М'ячі забили Дмитро Рижук (9-та хвилина) і Микита Татарков (65) - у господарів; Максим Дегтярьов (70) - у гостей. 

Читайте також: Букмекери дали прогноз на гру відбору Ліги Європи УЄФА "Юргорден" - "Маріуполь"

Наступний, 2-й тур пройде 28-29 липня.  

Нагадаємо, що чемпіонат України з футболу у вищому дивізіоні вигравали лише три команди - київське "Динамо" (15 разів), донецький "Шахтар" (11) та сімферопольська "Таврія" - 1.  

Фото: Павел Багмут, Danil Shamkin, Анатолій Сірик, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-