Допінгову справу Кріса Фрума закрили, він поїде «Тур де Франс»

Допінгову справу Кріса Фрума закрили, він поїде «Тур де Франс»

Укрінформ
Зірка велоспорту довів, що законно вживає сальбутамол як ліки від астми.

Британського велогонщика Кріса Фрума визнали невинним в порушенні антидопінгових правил. Про це повідомляє Міжнародний союз велосипедистів (UCI).

Міжнародний союз велосипедистів (UCI) відмовився від претензій до 4-разового переможця «Тур де Франс».

Раніше велогонщик підозрювався в незаконному вживанні заборонених речовин. В аналізах сечі 33-річного спортсмена виявили сальбутамол, рівень якого в два рази перевищував норму. Порушення зафіксували після перемоги британського велосипедиста на минулорічній велогонці «Вуельта».

Фрум свою провину заперечував, оскільки сальбутамол входить до складу його ліків від астми, на які у нього були медичні виключення.

Читайте також: Кріса Фрума не хочуть бачити на цьогорічній «Тур де Франс»

«Я щасливий, що UCI виправдав мене. Це велике рішення не тільки для мене і команди, але це важливий момент і для всього велоспорту.

Я ніколи не сумнівався щодо того, що справа вирішиться на мою користь, тому що знав всю правду і знав, що не зробив нічого поганого. Я з дитинства страждаю від астми. Я прекрасно знайомий з правилами, що стосуються моїх ліків, я завжди використовую їх тільки для того, щоб послабити симптоми, і завжди в дозволених дозах.

Я вдячний за всю ту підтримку, яку мені забезпечила команда і величезна кількість уболівальників по всьому світу. Під цією справою підведена риска. Це означає, що тепер ми можемо зосередитися на «Тур де Франс», - сказав Фрум.

Нагадаємо, що через допінг-скандал британця не хотіли допускати до цьогорічної «Тур де Франс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-