Український каратист Роберт Широян здобув ліцензію на Юнацькі Олімпійські ігри

Український каратист Роберт Широян здобув ліцензію на Юнацькі Олімпійські ігри

Укрінформ
У хорватському місті Умаг завершився молодіжний кваліфікаційний турнір, де розігрувалися ліцензії на Юнацькі Олімпійські ігри 2018 року, що пройдуть в Буенос-Айресі  6-18 жовтня.

Український каратист Роберт Широян увійшов до числа 24-х спортсменів, які здобули олімпійські ліцензії, повідомив у неділю Укрінформу пресс-атташе Української федерації карате Ігор Левенштейн.

16-річний боєць з Дніпра виграв змагання в розділі куміте (вагова категорія до 68 кг), здолавши представників Мальти (7:2), Португалії (3:0), Франції (0:0, за додатковими показниками), Тунісу (1:0) та Малайзії (6:0). У фіналі наш каратист не залишив шансів японцю Котаро Накамурі (5:2). 

"Це надзвичайний успіх Роберта, вихованця тренера Кирила Кірсанова з клубу "Легенда". Це величезне досягнення дніпровського карате, яке стрімко прогресує в останні роки (президент Дніпровської обласної федерації - Руслан Олійник)", - зазначив Левенштейн.

Читайте також: Каратистка Анжеліка Терлюга визнана кращою спортсменкою травня в Україні

Нагадаємо, Юнацькі Олімпійські ігри проводяться за ініціативи МОК з 2010 року. Перші літні Ігри пройшли в Сінгапурі (2010), другі - в 2014 році в Нанкіні (Китай). На Іграх в Аргентині дебютує карате. Турнір пройде 17-18 жовтня в Буенос-Айресі на арені  Parque Polideportivo Roca. У програмі - 6 змагань з куміте (по три вагові категорії серед дівчат та хлопців). У кожному виді візьмуть участь по 8 спортсменів у віці 16-17 років. Загалом на Іграх виступатимуть 48 представників карате.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-