Жіночий футбол в Україні: з наступного сезону у вищій лізі гратимуть 12 команд

Жіночий футбол в Україні: з наступного сезону у вищій лізі гратимуть 12 команд

Укрінформ
Комітет жіночого футболу ФФУ на своєму засіданні 20 червня затвердив проект Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед жіночих команд.

Вища ліга починаючи з сезону-2019/20 буде розширена до 12-ти команд: команди, що посіли два перших місця у першій лізі, відразу підвищуватимуться у класі, а третя гратиме два перехідних матчі з останньою командою вищої ліги. Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

Також клуби вищої ліги зобов’язані мати власний дитячо-юнацький спортивний заклад або договір про співпрацю із ДЮСЗ. З метою популяризації жіночого футболу клуби повинні обов’язково вести відеозйомку всіх матчів з подальшим викладенням у мережі Інтернет.

Відбулися зміни й у проведенні Кубка України серед жіночих команд. Всі без виключення клуби вищої ліги зобов’язані брати участь у розіграші трофею. Із сезону-2018/19 команди матимуть можливість провести четверту заміну, яку можна використати у додатковий час, згідно з нововведеннями Правил гри.

Найближчим часом буде створено організаційний комітет відбіркового раунду Ліги чемпіонів, до якого також увійде робоча група фахівців ФФУ.

Читайте також: Українські футболістки сенсаційно обіграли збірну Швеції у відборі на чемпіонат світу

Нагадаємо, що груповий етап пройде в Харкові з 7 по 13 серпня 2018 року. Жеребкування цієї стадії відбудеться вже завтра, 22 червня, у штаб-квартирі УЄФА в Ньйоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-