Група збірної Росії є найслабшою на мундіалі-2018 згідно з рейтингом ФІФА

Група збірної Росії є найслабшою на мундіалі-2018 згідно з рейтингом ФІФА

Укрінформ
Найвищий середній рейтинг серед груп чемпіонату світу з футболу 2018 року - у групи E, в якій зіграють команди Бразилії, Швейцарії, Коста-Ріки і Сербії.

Група A чемпіонату світу, в якій виступатиме збірна Росії, є найслабшою на турнірі згідно з рейтингом Міжнародної федерації футболу (ФІФА), повідомляє прес-служба ФІФА.

У четвер був опублікований оновлений рейтинг ФІФА, в якому російська команда опустилася на рекордно низьке 70-те місце. Збірна Росії займає найнижчу позицію в рейтингу серед учасників чемпіонату світу. Також в групі A виступають команди Уругваю (14-те місце), Єгипту (45) і Саудівської Аравії (67). Середній рейтинг групи дорівнює 49, що є найгіршим показником серед усіх восьми груп турніру.

Читайте також: Україна опустилася на 35-е місце в рейтингу ФІФА

Збірна Росії не брала участі у кваліфікаційних іграх до чемпіонату світу як країна-господарка турніру, проводячи замість офіційних товариські матчі, що пояснює настільки низькі позиції в рейтингу ФІФА. Минулого року російські футболісти провели три офіційні гри, взявши участь в Кубку конфедерацій. Росіяни не зуміли вийти з групи А, обігравши команду Нової Зеландії (2:0) і зазнавши двох поразок - від збірних Португалії (0:1) і Мексики (1:2).

Найвищий середній рейтинг серед груп чемпіонату світу - 16,25 - у групи E, в якій зіграють команди Бразилії (2), Швейцарії (6), Коста-Ріки (23) і Сербії (34). Друге і третє місця посідають відповідно групи C (16,5) зі збірними Франції (7), Перу (11), Данії (12) і Австралії (36) і G (22,75) з командами Бельгії (3), Англії (12), Тунісу (21) і Панами (55).

Матчі чемпіонату світу пройдуть з 14 червня по 15 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-