Гордієнко: Кожна учасниця збірної України з боксу гідна виступати на ЧЄ-2018

Гордієнко: Кожна учасниця збірної України з боксу гідна виступати на ЧЄ-2018

Укрінформ
Головний тренер жіночої збірної України з боксу Сергій Гордієнко розповів про підготовку та перспективи виступу команди на чемпіонаті Європи-2018.

Сергій Гордієнко, зокрема, зазначив, що підготовка пройшла на вищому рівні й кожна зі спортсменок довела своєю працею та виступами на всеукраїнській і міжнародній арені, що гідна представляти Україну на ЧЄ-2018.

"Загалом, підготовка йшла у нас за планом і на високому рівні. Єдине, що вплинуло на неї – це те, що польська сторона відмовилася від проведення чемпіонату Європи. У підсумку проведення континентального форуму жіночого боксу довірили Болгарії, але поки це вирішувалося, поки мінялося місце проведення, довелося розписувати та проводити додаткову програму підготовки для спортсменок. На щастя, всі служби спрацювали добре, пішли назустріч у ФБУ, тож ми отримали можливість цей "зайвий" місяць провести в плідній роботі. Це було особливо важливо, тому що боксерам треба було утримати бойову форму, не "перегоріти" через цей форс-мажор.

Треба розуміти, що жіночий бокс не так давно став олімпійським видом. В Ріо-де-Жанейро в 2012 році було, для початку, три вагові категорії, тож першою представницею України серед жінок-боксерок стала Тетяна Коб із Ковеля. Перший бій виграла у чемпіонки світу Петрової – виграла, а в другому боксувала з майбутньою олімпійською чемпіонкою Адамс. Не програла цій суперниці – і хоча Ніколь і виграла в підсумку золоті медалі, нам було не соромно за виступ нашої представниці. Навпаки, багато хто очікував, що піднімуть судді руку саме нашій Тані. До Лондона, на жаль, ніхто з наших не потрапив. Але зараз починається цикл особливо відповідальних змагань – чемпіонат Європи, Європейські ігри, чемпіонат світу, а з 2019-го року – новий олімпійський цикл під Токіо-2020. Ось за таким графіком живемо та працюємо, розуміючи всю відповідальність нашої роботи.

Читайте також: Жіноча збірна України з боксу оголосила склад на чемпіонат Європи

Українська школа боксу дуже шанована в світі. Всі знають імена наших чемпіонів, і дівчата йдуть слідом за провідними боксерами України. Тим більше, жіночий бокс – це спорт, який дуже динамічно розвивається. Весь час долучаються нові країни, з’являються дуже сильні спортсменки. Приємно, що десять наших представниць боксуватимуть на чемпіонаті Європи.

Як налаштовані на чемпіонат Європи? З усією ретельністю та відповідальністю. Заключний етап провели в такому складі – 10 перших номерів, ті, хто представлятиме Україну, а також 10 спаринг-партнерок – другі номери, місцеві боксерки-киянки. Всі разом працювали досить добре та дружно. Наймолодша в збірній України Юля Стойко, 1998 року народження. Також є Аня Охота, 1997 року. Найстарша - Юля Циплакова, капітан команди, 1981 року народження. Загалом, маємо хороше покоління – кожна зі спортсменок довела своєю працею та виступами на всеукраїнській і міжнародній арені, що вона гідна тут бути.

Сітка змагань ще не відома. 5 червня буде зважування і жеребкування, а також відкриття змагань та попередні бої", - цитує Гордієнка прес-служба Федерації боксу України.

Нагадаємо, чемпіонат Європи з боксу серед жінок проходитиме в болгарському місті Софія з 4 по 13 червня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-