Футбол: Коноплянка обійшов Реброва в списку кращих бомбардирів збірної України

Футбол: Коноплянка обійшов Реброва в списку кращих бомбардирів збірної України

Укрінформ
Півзахисники збірної України з футболу Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко істотно поліпшили свій бомбардирський реєстр у матчах за національну команду.

Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко здійснили по дублю у товариському матчі з Албанією (4:1) і збільшили свої результати в рейтингу кращих бомбардирів в історії українського футболу. Про це повідомляє zbirna.com

Форвард дортмундського футбольного клубу "Боруссія" Андрій Ярмоленко скоротив відставання в цьому рейтингу від кращого бомбардира всіх часів нинішнього наставника збірної України з футболу Андрія Шевченка до 13 м’ячів, півзахисник німецького "Шальке" Євген Коноплянка обійшов Сергія Реброва і затвердився на третьому місці.

Кращі бомбардири в історії збірної України:
1. Андрій Шевченко - 48
2. Андрій Ярмоленко - 35
3. Євген Коноплянка - 17
4. Сергій Ребров - 15
5. Олег Гусєв – 13

У 17-ти матчах під керівництвом Андрія Шевченка збірна України забила 24 м'ячі (середня результативність - 1,41 голи за гру). Найбільше за цей час відзначився Андрій Ярмоленко - 10 разів, а Євген Коноплянка та Артем Кравець забили по 4 м'ячі. Таким чином, трійка цих атакуючих футболісти записала до свого активу 75% голів всієї збірної.

У спарингу з Албанією Андрій Ярмоленко та Євген Коноплянка відзначилися й результативними передачами. Ярмоленко зробив дві результативні передачі, а Коноплянка - одну. Тепер у хавбека дортмундської "Боруссії" 18 результативних пасів, а у півзахисника "Шальке", який в списку кращих асистентів національної команди в історії вийшов на чисте п'яте місце, - 12.

Кращі помічники в історії збірної України:
1. Андрій Ярмоленко - 18
2. Андрій Воронін - 13
3. Руслан Ротань - 13
4. Андрій Шевченко - 13
5. Євген Коноплянка – 12

Читайте також: Футбол: Україна розгромила Албанію у товариському матчі

Відзначимо, що однією результативною передачею відзначився в спарингу з Албанією півзахисник бельгійського "Генка" Руслан Малиновський, для якого це була перша результативна дія в матчах за збірну України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-