Діамантова ліга: Табашник і Левченко потрапили до топ-5 етапу в Римі

Діамантова ліга: Табашник і Левченко потрапили до топ-5 етапу в Римі

Укрінформ
Українські стрибунки у висоту Катерина Табашник і Юлія Левченко на етапі легкоатлетичних змагань "Діамантова ліга" в Римі показали свої кращі результати в сезоні.

Катерина Табашник і Юлія Левченко на етапі "Діамантової ліги" в Римі взяли призову висоту 1,94 м, але витратили більше спроб і потрапили до топ-5 змагань. Перемогла і очолила світовий топ-лист сезону Марія Ласіцкене (2,02 м). Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

За кількістю спроб для подолання висоти 1,94 м Табашник стала четвертою, а Левченко завершила змагання п’ятою. Для обох спортсменок цей результат став найкращим у нинішньому сезоні. Оксана Окунєва у Римі посіла дев’яте місце (1,88 м), а ще зовсім юна Ярослава Магучіх, яку організатори також запросили, була 12-ю (1,84 м).

Зазначимо, що етап "Діамантової ліги" в Римі привернув до себе неабияку увагу українських уболівальників легкої атлетики. Окрім чотирьох українок у секторі для стрибків у висоту, на дистанціях 400 м і 400 м з бар’єрами виступали Анастасія Бризгіна і Вікторія Ткачук. Ткачук подолала дистанцію 400 м з бар’єрами за 55,69 с і фінішувала шостою, Бризгіна з результатом 52,79 с була восьмою з бігу на 400 метрів. Для обох дівчат ці результати стали найкращими у нинішньому сезоні.

Читайте також: Легкоатлетка Юлія Левченко перемогла в командному чемпіонаті Києва

Рекордами континенту, "Діамантової ліги" і найкращим результатом сезону в світі завершилися змагання на дистанції 400 м з бар’єрами серед чоловіків. Абдеррахман Самба подолав цю дистанцію за 47,48 с.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-