Джиро-2018: Фрум виграв гірський етапі і став новим лідером

Джиро-2018: Фрум виграв гірський етапі і став новим лідером

Укрінформ
Британець здійснив феноменальний відрив, проїхавши в самотності 80 кілометрів.

Триває престижна багатоденна велогонка «Джиро д’Італія». Переможцем «королівського» 19-го етапу і новим лідером гонки став британець Кріс Фрум з команди Sky. Про це повідомляє Укрінформ.

На 19-у етапі Кріс Фрум шокував усіх конкурентів, здійснивши епічний відрив більш ніж за 80 км до фінішу, і самостійно підкоривши три вершини. Британець першим підкорив вершину першої категорії Бардонеккью і став новим лідером генеральної класифікації. Зауважимо, що група переслідувачів, серед яких був і чинний переможець «Джиро» Том Дюмулен з команди Sunweb, фінішували більш ніж через три хвилини після Фрума.

Читайте також: Джиро-2018: Денніс виграв гонку на час, Йєйтс залишається лідером

За два етапи до завершення багатоденки Фрум одягнув рожеву майку лідера «Джиро». До речі, вперше в кар’єрі. Єдиний конкурент Фрума – голландець Дюмулен, який програє йому 40 секунд. Зауважимо, що попередній лідер британець Саймон Йєйтс з команди Mitchelton-Scott потрапив у жорстоку кризу і програв Фруму майже 40 хвилин.

Доля чемпіонського титулу «Джиро-2018», вочевидь, визначиться завтра під час етапу з трьома вершинами першої категорії і 18-кілометровим фінішем в гору Червінья.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-