«Шахтар» на класі забирає Кубок України

«Шахтар» на класі забирає Кубок України

Аналітика
Укрінформ
План «Динамо» розвалився на початку другого тайму.

Донецький «Шахтар» переміг у фіналі Кубка України «Динамо» 2:0 і в 12-е у своїй історії став володарем почесного трофею. Три останні сезони саме «гірники» виборюють Кубок України. Двічі вони перемогли під керівництвом Паулу Фонсеки. Цьогорічний успіх – це голи Феррейри і Ракицького, які швидко зруйнували гру «Динамо».

А розпочали команди взагалі без розвідки і швидко обмінялись моментами. Кияни вже звично дуже високо зустрічали суперника і заважали «гірникам» розпочинати атаки. «Шахтар» більше контролював м’яч. Але кияни на своїй половині поля грали настільки щільно, що «гірникам» ніяк не вдавалось організувати гостре проникнення у карний майданчик «Динамо». Як правило, все завершувалося навісами.

Читайте також: "Шахтар" - 12-разовий володар Кубка України з футболу

Незважаючи на пресинг киян, «Шахтар» все ж притис суперників. Ще у першому таймі стала помітною різниця в майстерності атакувальних гравців двох команд. Коли Ісмаїлі, Фред, Тайсон і Марлос упіймали свою грою, то «Динамо» миттєво розгубило свою «непрохідність». Найближчим до успіху був Степаненко – м’яч після його удару і рикошету ледь не влетів у ворота Бойка. У свою чергу «Динамо» теж намагалось розганяти швидкі контратаки. Кілька разів могло бути небезпечно, але удари та навіси киян виявились неточними.

На початку другого тайму стався перший провал динамівського захисту за матч, який завершився пропущеним м’ячем. Тут відзначимо усю атаку «Шахтаря»: пас Фреда, прохід і простріл Бутка та завершення Феррейри. Усе відбулось швидко і захисники «Динамо» не зуміли зорієнтуватися під час нібито простої флангової атаки суперника.

За рахунку 0:1 здалося, що «Динамо» швидко перебудувалось на атакуючий футбол. Бесєдін навіть отримав реальний шанс. Але шанс він змарнував, а ризик киян призвів до штрафного і другого пропущеного м’яча. Удар Ракицького зі штрафного виявився занадто складним для Бойка.

Вихід Мбокані виглядав, як останній шанс «Динамо» посилити напад. І дійсно, атак у киян побільшало. Гармаш, Бесєдін, Циганков, Вербич кілька разів зуміли навіть загострити гру біля воріт Пятова. Втім, голу у відповідь ми не дочекались.

Читайте також: "Динамо" - "Шахтар": текстова трансляція

Останні хвилини пройшли очікувано: «Динамо» атакувало, «Шахтар» утримував результат. Однак, безнадія була у всіх діях команди Хацкевича, а вихід на останніх хвилинах дебютанта Цитаїшвілі мав вигляд капітуляції.

На жаль, гра оновленого «Динамо» цього разу розчарувала. Нібито ідеальний план розвалився після голу Феррейри. Натомість «Шахтар» зробив висновки з нещодавніх поразок, вміло розподіливши сили і нівелювавши козирі киян. Команда Фонсеки у дванадцяте виграла Кубок України і фактично зробила в цьому сезоні золотий дубль.  

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-