«Динамо» в Римі: нічия, характер і голи-красені

«Динамо» в Римі: нічия, характер і голи-красені

Аналітика
Укрінформ
Два неймовірних голи Циганкова і Мораеса додають киянам шансів у протистоянні з «Лаціо».  

Попри побоювання, «Динамо» зуміло завершити внічию перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Лаціо». 2:2 в Римі – результат позитивний і цілком заслужений. А голи Циганкова і Мораеса стали ще й окрасою поєдинку.

Перше на, що усі звернули увагу, то це неочікуваний вибір Олександра Хацкевича у стартовому складі. В запасі опинились прогнозовані Хачеріді, Шепелєв, Гонсалес і Мораес. Натомість, вийшла молодь – Бурда, Шапаренко, Бесєдін. Очевидно, Хацкевич планував приберегти на другий тайм Гонсалеса і Мораеса, які могли додати команді потужності в атаці. З іншого боку, проти технічного «Лаціо» Шапаренко міг бути більш ефективним, ніж Шепелєв, бо краще володіє гострим пасом, а Бесєдін може виконувати більший обсяг роботи ніж Мораес.

Читайте також: "Динамо" зіграло у Римі внічию з "Лаціо" у першій грі 1/8 фіналу Ліги Європи

Зі стартових хвилин динамівці стали грати максимально просто і намагалися якомога більше контролювати м’яч. Виходила і гра у короткий пас. Але на флангах  особливого просування не було. Лише під кінець тайму у «Динамо» пройшли дві непогані атаки. Так, ми більшого чекали від Бесєдіна, Шапаренка і Циганкова. Вочевидь, забагато сил і часу у них забрала гра у відборі. Тому і жодного удару в площину воріт господарів за перші 45 хвилин не трапилось. Щодо захисту, то найважче довелося нашому лівому захиснику Піваричу. Саме через його фланг «Лаціо» будував левову частину атак. Загальне враження від першого тайму – кияни здатні грати сильніше з цим «Лаціо», якщо додадуть у швидкості та нахабності.

Так і сталося. У другому таймі гості додали і забили дуже важливий м’яч в контексті двоматчевого протистояння. Відзначимо і пас головою Бесєдіна, і майстерне рішення Циганкова, який миттєво зорієнтувався і пробив п’ятою. На жаль, «Лаціо» швидко відігралось, коли нагадав усім про свій бомбардирський хист Іммобіле.

Далі «Лаціо» покарав за обрізку Буяльського в центрі поля і ми вже поступалися 1:2. Дуже прикро, бо здавалося, що динамівці контролюють просування суперника в центрі поля. А насправді, проблеми киян з позиційним захистом нікуди не поділись.

Читайте також: "Лаціо" - "Динамо": Текстова трансляція

Що приємно, поступаючись, «Динамо» обрав атаку, а не гру на відбій. А Хацкевич навіть посилив наступ, випустивши Мораеса замість Шапаренка. І заміна спрацювала – Мораес забив фантастичний м’яч. А сам гол не виглядав алогічним.  Останні хвилини перевагою у володінні м’ячем володіло саме «Динамо».

Робимо висновки. У порівнянні з матчами з АЕКом «Динамо» покращило форму. Стало більше руху, більше думки в атаках. Спрацювали усі кадрові рішення Хацкевича. Насамперед сподобались Шапаренко і Бесєдін. Вчасно вийшов і забив Мораес. Особливо відзначимо характер киян, які за рахунку 1:2 не злякались і не зупинились, а продовжили наступ. А потім ще намагалися вирвати перемогу.

2:2 – стратегічно виграшний результат для «Динамо». А те, що не буде неврівноваженого Гармаша, вважатимемо лише за плюс.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-