Світоліна озвучила найближчий розклад турнірів та завдання на сезон

Світоліна озвучила найближчий розклад турнірів та завдання на сезон

Укрінформ
Головна мета кращої української тенісистки – півфінал турніру Великого Шлему.

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна планує виступити на трьох грунтових турнірах перед «Ролан Гаррос». Про це повідомляє Sport Arena.

Світоліна днями здобула перемогу на виставковому турнірі в Нью-Йорку, а попереду її чекає боротьба за титули на двох хардових першостях, після чого почнеться грунтова частина сезону.

Еліна прийняла рішення відмовитися від захисту титулу в Стамбулі і сконцентруватися лише на великих змаганнях. Після знаменитого турніру в Індіан-Веллсі (США) українку чекає виступ на не менше престижному Miami Open в США (20 березня - 1 квітня).

Читайте також: Світоліна виграла перший американський турнір Tie Break Tens

Далі Світоліна перейде на грунт і зіграє в Штутгарті (23-29 квітня), Мадриді (5-13 травня) і Римі (14-20 травня).

Також Світоліна пояснила, чому нечасто виступає за збірну України в Кубку Федерації, а також які цілі переслідуватиме в цьому сезоні.

«Звичайно, я б хотіла зіграти в кожному матчі за збірну України, але іноді це руйнує мій графік, мою підготовку. Не хочу звучати егоїстично, але мені теж треба дбати про свій сезон, здоров'я, постаратися уникати травм, а цей турнір забирає багато сил. Якщо це інше покриття, то потрібно вибирати, це важко. Хочеться зіграти скрізь.

Читайте також: Світоліна претендує на звання кращої тенісистки місяця, Козлова – "Прорив місяця"

Якщо говорити, з яким настроєм я приїхала в Індіан-Веллс, то зараз відчуваю себе по-іншому в порівнянні з минулим роком. Моя команда важко працює, щоб привнести щось нове в мою гру. Важливо не втратити те, що вдалося напрацювати за останній час. Після захисту титулу в Дубаї зараз моя мета - перенести цю стабільність на більш великі турніри, на рівень Premier Mandatory, на Великі Шлеми. Як у гравця топ-5 у тебе інша гра, інша впевненість. Півфінал на Великому Шлемі - це був би новий крок вперед для мене і нові емоції», - розповіла Світоліна.

Нагадаємо, в минулому році Еліні вдалося стати чемпіонкою римської першості, а в Мадриді українка вибула вже після першого раунду. У Штутгарті 23-річна тенісистка виступить вперше в кар'єрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-