Документальний фільм про допінг в російському спорті отримав «Оскар»

Документальний фільм про допінг в російському спорті отримав «Оскар»

Відео
Укрінформ
Головний герой фільму «Ікар» - інформатор Всесвітньої антидопінгової агенції Григорій Родченков.

Фільм «Ікар», головним героєм якого став інформатор Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) росіянин Григорій Родченков, отримав «Оскар» в номінації «Кращий документальний фільм». Про це повідомляє Укрінформ.

Фільм розповідає про те, як були організовані масові махінації у російському спорті. Зокрема, про те, як підміняли допінг-проби російських спортсменів під час Олімпіади-2014 в Сочі. Григорій Родченков був одним з організаторів допінг-системи в Росії, але емігрував у США, де згодом оприлюднив усі дані про порушення.

«Ми присвячуємо нагороду Григорію Родченкова, нашому безстрашному інформатору, який живе у великій небезпеці. Сподіваємося, «Ікар» стане сигналом до пробудження. Так, він про Росію, але, крім того, про те, як важливо говорити правду», - повідомив 43-річний режисер Брайан Фогель зі сцени під час нагородження.

Читайте також: Інформатор WADA розповів про роль Путіна в організації системи допінгу спортсменів

Продюсер фільму Ден Коган нагадав на церемонії про слова екс-глави Олімпійського комітету Росії  Леоніда Тягачева про те, що Родченкова потрібно розстріляти.

Двогодинний фільм представили на фестивалі Sundance, і він отримав спецприз журі. У серпні минулого року картина випустила Netflix з описом «фільм, який розкрив найбільшу спортивну змову всіх часів і переміг допінг-імперію Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-