Відеоповтори включили до правил футболу і використовуватимуть на ЧС-2018

Відеоповтори включили до правил футболу і використовуватимуть на ЧС-2018

Укрінформ
Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) і Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) схвалили включення системи відеодопомоги арбітрам (VAR) до правил футболу.

У ході генерального засідання IFAB було затверджено, що система відеоповторів VAR із сьогоднішнього дня включається до правил гри на постійній основі. Про це повідомляє Sport Arena із посиланням на офіційний сайт IFAB. 

Систему відеоповторів можна буде побачити вже на поєдинках чемпіонату світу-2018 з футболу. Рішення про її впровадження в англійській Прем’єр-лізі (АПЛ) буде прийнято лише наступного місяця.

Раніше повідомлялося, що керівництво Прімери оголосило про використання системи відеодопомоги арбітрам (VAR) в матчах чемпіонату Іспанії, починаючи з сезону-2018/2019. Спеціальні заняття і тренування іспанських суддів для подальшого використання відеоповторів вже почалися. Бундесліга використовуватиме систему відеоповторів у двох першостях країни, а ось УЄФА не стане її впроваджувати в матчі Ліги чемпіонів сезону-2018/19.

Читайте також: Ла-Ліга використовуватиме відеоповтори, починаючи з сезону-2018/2019

Зазначимо, що знадобилося близько двох років, щоб протестувати систему VAR. У ході тестування відеоповтори були доступні для використання майже у тисячі поєдинках. Уперше система відеоповторів була використана під час клубного чемпіонату світу 2016 року в Японії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-