Федерація футболу учасників АТО засудила «Шахтар», який відмовився від участі в благодійній акції

Федерація футболу учасників АТО засудила «Шахтар», який відмовився від участі в благодійній акції

Оновлено
Укрінформ
«Шахтар» вкотре відмовляється одягати футболки на підтримку акції «Мій тато – Герой», а ФФУ тисне на "Карпати" з метою також відмовитись від акції.

Федерація футболу учасників АТО відповіла на слова генерального директора «Шахтаря» Сергія Палкіна, який назвав їх організацію вже нелегітимною, а клуб вкотре відмовився від участі в акції «Мій тато – Герой». Зокрема, «Шахтар» відмовився підтримати цю акцію перед виїзним матчем УПЛ проти «Карпат» 4 березня. Про це йдеться в листі Федерації футболу учасників АТО.

«Наголошуємо! Федерація Футболу учасників АТО була, є і буде! Всеукраїнська спортивна громадська спілка «ФЕДЕРАЦІЯ ФУТБОЛУ УЧАСНИКІВ АТО» є офіційним всеукраїнським громадським об’єднанням волонтерів антитерористичної операції та учасників бойових дій на Донбасі, які плечем до плеча перевірені Майданом і війною.

З 2015 року Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!» заснувала, організовує і далі проводить наймаштабніші всеукраїнські змагання серед учасників бойових дій, в першу чергу як програм психологічної та фізкультурно-оздоровчої реабілітації побратимів (Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО) та програм, які спрямовані на розвиток і вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Що стосується, ситуації з клубом «Шахтар», то це вже не перший подібний їхній демарш. Згадаємо, що в перші роки війни «Шахтар» відмовився виходити на матч з львівськими Карпатами у футболках «Я підтримую Збройні Сили України», а також нещодавня істерія восени на матчі з «Олімпіком» в Києві, коли керівництво «Шахтаря» заборонило дітям учасників АТО виходити у футболках «Мій тато – Герой», тому сьогоднішні ваші заяви набувають вже системного божевілля. 

Читайте також: Ветерани АТО прийшли до ФФУ вимагати новий договір та відставки віце-президента Костюченка

Незрозуміле втручання щодо цього Федерації футболу України, яка жодного відношення до цієї благодійної акції «Мій тато – Герой» НЕ МАЄ, і зараз намагається застосовувати свій адмінресурс для перешкоджання проведення нашої всеукраїнської благодійної акції, погрожуючи та забороняючи клубам брати в ній участь. 

Закликаємо не зупинятися, й надалі підтримувати всеукраїнську благодійну акцію «Мій тато – Герой» та «Воїн АТО – Герой України». У результаті практичної реалізації ідеї проведення таких змагань та акцій у сезонах 2015-2017 років наша Федерація футболу учасників АТО отримує широку підтримку від силових структур України, підрозділів та військових частин, ветеранів АТО, що брали чи беруть участь у боях з російським агресором на Сході України. Про це засвідчують численні письмові рекомендаційні листи та листи підтримки, отримані нами від них», - сказано в листі Федерації футболу учасників АТО.

За словами голови Федерації футболу учасників АТО Руслана Руденка, на «Карпати» почали чинити тиск представники ФФУ з метою відмовитись від проведення акції «Мій тато – герой». При цьому, офіційної заборони від ФФУ немає.  

Нагадаємо, цього тижня до Будинку футболу прийшли близько 200 ветеранів АТО, які вимагали зустрічі з президентом Федерації футболу України (ФФУ) Андрієм Павелком. Головна вимога – пролонгація договору між ФФУ та Федерацією футболу учасників АТО та відсторонення від роботи віце-президента ФФУ Вадима Костюченка. Андрій Павелко пообіцяв зустрітися з представниками Федерації футболу учасників АТО 6 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-