Український боксер став чемпіоном світу за версією WBA

Український боксер став чемпіоном світу за версією WBA

Укрінформ
Український спортсмен Артем Далакян завоював титул чемпіона світу за версією WBA, вигравши бій у американця Браяна Вілорії.

Як повідомляє Sport.ua, бій за вакантне звання чемпіона світу у найлегшій вазі відбувся в американському Інглвуді.

Видання зазначає, що поєдинок з Вілорією 30-річний український боксер провів на дуже хорошому рівні. Судді одностайно рішення віддали перемогу за очками Артему Далакяну з рахунком 118-110. Далакян мав перевагу, був швидшим за 37-річного американця, більше завдавав акцентованих ударів і добре працював у захисті. У передостанньому раунді американець дістав серйозне розсічення після удару ліктем і останній раунд провів з кровотечею, але вистояв до кінця бою.

Читайте також: Тренер Гассієва: У нас хороші шанси на рингу проти Усика

Артем Далакян був першим номером рейтингу WBA і спочатку мав боксувати проти японця Кадзуко Іока, але той вирішив достроково завершити кар'єру, залишивши титул вакантним. Поєдинок проти Вілорії став для Далакяна 16-м на профірингу. До цього він 15 поєдинків завершив перемогами. При цьому 11 боїв український боксер завершив достроково.

Далакян став третім українцем, який володіє поясом чемпіона світу у професійному боксі, приєднавшись до Олександра Усика та Василя Ломаченка.

Фото: Union Boxing Promotion

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-