Мов спартанці проти Афін

Мов спартанці проти Афін

Укрінформ
«Динамо» героїчно втримало необхідний результат в матчі проти грецького АЕКа. 

Київське «Динамо» зіграло внічию 0:0 у матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи проти грецького АЕКа. Цей рахунок дозволив українському клубу пробитися у наступний раунд турніру. Динамівцям допоміг м’яч забитий на чужому полі тиждень тому. Тоді, нагадаємо, суперники зіграли 1:1.

Як і передбачалось, початок для «Динамо» вийшов нервовим. Занадто багато вони дозволяли суперникам на своїй половині поля. Команда Олександра Хацкевича намагалася заспокоїти гру, подовгу контролюючи м’яч. Атаки у нас не проходили – АЕК дуже вдало пресингував у центрі поля.

Мораес і Гонсалес намагались розігнати «Динамо». Вони багато рухалися, намагалися загострювати гру. Втім, головним враження від атак «Динамо» було непорозуміння між партнерами у вирішальній фазі. Більшість гострих передач йшли в ноги супернику. На жаль, непорозуміння між динамівцями траплялися і біля власних воріт. Бойко і Гармаш ледь не привезли гол у власні ворота. Врятував господарів Морозюк.  

Читайте також: "Динамо" зіграло 0:0 з АЕКом і вийшло до 1/8 Ліги Європи УЄФА

На полі було багато жорсткої боротьби, багато емоцій та фолів. За такої гри кияни мали не втрачати голови. Насамперед, Гармаш. Чому не виходили у «Динамо» продумані і швидкі атаки? Гонсалесу і Мораесу не вистачало підтримки партнерів. До того ж АЕК надійно та агресивно грав в захисті. На голій техніці його було не пройти. Тут потрібно було продиратись.

На початку другого тайму АЕК почав притискати «Динамо». Біля наших воріт стало гаряче. Масуд дивом не влучив у порожні ворота і цей момент мав привести до тями господарів. По краю прірви ходила команда Хацкевича. І тут дуже доречно «Динамо» видав відмінний атакуючий відрізок. Але дуже потрібного голу не було.

Натомість, АЕК відновив облогу воріт Бойка. Кияни програвали багато підбирань, програвали єдиноборства і захищалися, буквально кидаючись під м’яч. Ми мали збивати темп греків, інакше вони просто заштовхали б м’яч у наші ворота.

Хвилин за 15 до закінчення здалося, що динамівці приречені хаотично відбиватися і нас чекають вбивчі останні хвилини. Єдине, на що ми сподівалися, що Хацкевич збиватиме наступ греків замінами. Однак, щойно АЕК остаточно переключився на навалу, як у «Динамо» почали виходити гострі контратаки за участю Мораеса, Гонсалеса і Циганкова. Два-три моменти мали завершуватися голами, але не вийшло.

Читайте також: "Динамо" - АЕК. Текстова трансляція

У підсумку, 0:0 – неймовірно важка нічия, яка влаштувала «Динамо». Не варто казати, що кияни відмучились і дивом втримали потрібний результат. Так, десь їм і пощастило. Але без спартанської самовідданості, концентрації і розважливості у вирішальні хвилини нічого б не вийшло. Особливо сподобалось те, що у «Динамо» виявилось більше сил на завершення матчу. Звідси і контроль ситуації біля власних воріт, і кілька майже гольових контратак. Сподіваємось, далі, незважаючи на ім’я наступного суперника, команда Хацкевича додаватиме у ігровому тонусі та фізичному стані.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-