Білорусь виграла жіночу естафету, Україна - 11-а. Текстова трансляція

Білорусь виграла жіночу естафету, Україна - 11-а. Текстова трансляція

Олімпіада-2018
Укрінформ
Онлайн-трансляція командних змагань з біатлону - жіночої естафети на XXIII зимовій Олімпіаді у Пхьончхані (Республіка Корея).

ОЛІМПІАДА-2018. БІАТЛОН. ЖІНОЧА ЕСТАФЕТА

22 лютого 2018 року. Пхьончхан. Біатлонний центр "Альпенсія". Початок гонки о 13.15 за київським часом. Температура повітря +2С.

******

14:30 Білорусь – олімпійський чемпіон в жіночій естафеті! Швеція – друга. Франція – третя. Далі – Норвегія, Словаччина. Україна – 11-а. На жаль, це сьогодні наша межа. 

14:28 Еберг обходить Бескон. У Швеції «срібло»? А тим часом, Домрачева біжить за «золотом»!

14:25 Остання стрільба. Домрачева уникає штрафних кіл і біжить за «золотом». Бескон веде Францію за «сріблом». На «бронзу» претендує одразу кілька команд, але у Швеції трохи більше шансів. За них біжить Еберг. Меркушина 5 з 5! Україна – 10-а!

14:21 Домрачева збільшує перевагу до 23 секунд. Білоруска веде свою збірну на золоту медаль, але попереду заключна стрільба. На жаль, Меркушина почала програвати на трасі. 

14:18 Перша стрільба на четвертому етапі. Домрачева виводить Білорусь в лідери! Бескон – друга. Далі – Польща, Словаччина, Італія. Меркушина стріляє 5 з 7. Україна на 11-й позиції. Відставання від лідера – 1 хвилина 26 секунд. 

14:15 Джима показала найкращий результат на третьому етапі! 

14:13 Третій етап виграє сенсаційно виграє Польща. Далі – Франція, Італія, Білорусь, Словаччина і США. Меркушина побігла на останній етап 10-ю. Є шанси на «бронзу». А «золото» розіграють Франція (Бескон) і Білорусь (Домрачева).

14:10 Джима вже 10-а. 

14:06 Друга стрільба на третьому етапі. Італійка Гонтьє йде на штрафне коло. А новий лідер – Білорусь (Алімбекова). Далі – Польща і Словаччина. Наразі дуже несподівані результати. Україна вже на 12-у місці! Джима стріляє 5 з 6! Чудово! Юлія продовжує скорочувати відставання!

14:01 Джима стріляє 5 з 6! Юлія потроху почне відігрувати. Вона вже на 14-у місці. Відіграла 30 секунд.

13:58 Перша стрільба на третьому етапі. Лідер – Італія. Далі – Словаччина, Білорусь, Швейцарія. 

13:55 Україна передала естафету. Ми програємо лідеру дві з половиною хвилини. На третьому етапі біжить Юлія Джима. 

13:52 Другий етап виграє Фінляндія. Далі – Італія, Словаччина, США. 

13:49 Друга стрільба на другому етапі. Кузьміна – одне штрафне коло. Новий лідер – Італія. Далі – Фінляндія. У Віти Семеренко - одне штрафне коло. Ми передостанні. 

13:43 Кузьміна збільшує відрив. Далі – Фінляндія і Норвегія. Віта Семеренко 16-а. 

13:40 Віта Семеренко збільшує відставання від лідерів. Зачекаємо на її стрільбу. Перша стрільба на другому етапі. Кузьміна виводить Словаччину на 1 місце. Далі – Норвегія і США. Вірер пішла на два штрафні кола! Семеренко стріляє 5 з 5! Ми 16-і. 

13:35 Лідер після першого етапу – Італія. Далі – США, Словаччина, Норвегія. Варвинець передає естафету Віті Семеренко 17-ю. Програш лідеру – 1 хвилина 40 секунд. 

13:28 Варвинець вже восьма. Друга стрільба першого етапу. Варвинець завалила стрільбу. Вона пішла на одне штрафне коло. Ми поки що 17-і. Відставання 1 хвилина 15 секунд.

13:25 Лідирує американка Данклі. Слідом за нею велика група, в якій на перших ролях наша Варвинець. Лідеру вона програє 10 секунд.

13:22 Перший вогневий рубіж. Варвинець закриває 5 з 5! Молодець. Україна на 2 місці!

13:20 Одразу відзначимо важкі погодні умови. В Пхьончхані пішов сніг і здійснявся вітер. Але подібні умови однакові для всіх, тому нарікати на них немає змісту. Варвинець тримається в середині пелотону. 

13:15 Естафета стартувала. На першому етапі за Україну біжить Ірина Варвинець. 

12:56 Нагадаємо наших головних конкуренток. Насамперед, це збірні Німеччини, Франції, Італії та Білорусі. Трохи менше шансів у команд Норвегії, Швеції, Чехії та Словаччини, у яких є відверто слабкі етапи. 

12:44 Колеги з сайту Tribuna.com проаналізували швидкість наших біатлоністок на Олімпіаді і дійшли висновку, що наразі на кожному етапі українки програють багатьом конкуренткам. Що ж, як ми і прогнозували, наш шанс у влучній та швидкій стрільбі. 

12:30 Водночас, не всі згідні з рішенням наших тренерів. Зокрема, Валя Семеренко розкритикувала вибір четвірки на естафету на своїй сторінці у Facebook. Емоції Валі можна зрозуміти, а чи правильно вчинили тренери покаже сама гонка. 

12:22 Доброго дня. Момент істини для наших біатлоністок. Останній шанс повернутися з медалями з Пхьончхану. Ще раз нагадаємо за порядком етапів, хто бігтиме за Україну в естафеті. Ірина Варвинець – Віта Семеренко – Юлія Джима – Анастасія Меркушина. На думку тренерів, Валя Семеренко та Олена Підгрушна на цей момент поступаються Варвинець і Меркушиній.

На думку експертів сайту Sport Arena, тренерський штаб прийняв ризиковане, але цілком логічне рішення. Варвинець ідеально підходить для стартового етапу. Далі Джима і Віта Семеренко повинні створить бодай якийсь медальний гандикап для Меркушиної. Ну, а Настя має втримати перевагу за рахунок швидкої і влучної стрільби.

*****************

У жіночій естафеті 4х6 км беруть участь 18 команд. Україну (4-й стартовий номер) представляють Ірина Варвинець, Віта Семеренко, Юлія Джима та Анастасія Меркушина.

Чотири роки тому на попередніх "білих" Іграх у Сочі "синьо-жовтий" квартет - Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко, Олена Підгрушна - взійшов на найвищу сходинку олімпійського п'єдесталу.

Нинішнього сезону - на другому етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені - українки у такому ж "золотому" складі виграли срібні нагороди.

Естафета - найстаріший вид біатлонних змагань. На зимових Олімпійських іграх естафети з біатлону вперше пройшли у Греноблі-1968 у чоловіків і Альбервілі-1992 у жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-