Батько Абраменка розраховував на

Батько Абраменка розраховував на "срібло", а мама - вірила в "золото"

Ексклюзив
Укрінформ
Олімпійський чемпіон з фристайлу миколаївець Олександр Абраменко після тріумфальної перемоги у корейському Пхьончхані у телефонній розмові з батьком сказав, що й досі не може повірити у те, що це сталося.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив батько чемпіона Володимир Абраменко.

"Я годину тому розмовляв з Сашком телефоном. Першими його словами були "Я в шоці! Досі не можу повірити, що це сталося". У нього навіть голос змінився, відчувалося сильне хвилювання", - каже Володимир Миколайович.

Чоловік розповів, що вони з дружиною хвилювалися не менше. Зазвичай батько не дивиться виступи Сашка – така традиція, щоб не зурочити. Але цього разу не зміг пропустити фінальний його стрибок, і коли побачив, як вдало виступив син, то був певен, що, як мінімум, "срібло" у нього у кишені. А коли оголосили про золоту медаль, то радощам не було меж.

"Ми сміялися і плакали. Ми теж були шоковані, як і Сашко, емоції переповнювали. Коли прощалися перед від’їздом, я сказав йому: Цього разу ти повернешся з Олімпіади зі срібною медаллю". А ось його мама була впевнена у "золоті". Сашко зі своїм тренером ризикнули і застосували нові підходи, які дали відмінний результат. Це був найкращий його стрибок у цьому сезоні", - зазначив батько олімпійського чемпіона.

Він наголосив, що цю перемогу син заслужив своєю тяжкою багаторічною працею. Адже це вже четверта Олімпіада 29-річного Олександра. Вперше він брав участь у подібних змаганнях ще 18-річним юнаком. Досі найкращим був його виступ у Сочі – там він посів шосте місце.

"Якщо раніше у Сашка не було повної впевненості у тому, що він продовжуватиме свою кар’єру у спорті після цієї Олімпіади, то тепер, на мою думку, він залишиться і прагнутиме до нових висот. Ця перемога надихне його на подальші досягнення", - вважає Володимир Абраменко.

Батько олімпійського чемпіона просить передати усім, хто тренував і вболівав за Сашка, велику подяку. Як спортсмен (раніше займався футболом і досі працює в футбольному клубі "Миколаїв") він добре розуміє, як багато означає підтримка рідних, близьких і просто небайдужих людей.

Святкуватимуть перемогу Олександра вже після його повернення додому, у Миколаїв, після завершення Олімпійських ігор. "Отоді і святкуватимемо разом з сином його блискучу перемогу", - сказав Володимир Абраменко.

Читайте також: Керівники держави привітали Абраменка з олімпійським "золотом"

В українській олімпійській збірній Олександр — єдиний представник Миколаївщини. Він є переможцем Кубка світу 2016 року. Весь минулий сезон пропустив через травму.

Як повідомляв Укрінформ, фристайліст Олександр Абраменко 18 лютого став першим українським олімпійським чемпіоном XXIII Ігор у Пхьончхані (Республіка Корея). У суперфіналі змагань з лижної акробатики Олександр виконав стрибок Back Full-Full-Double Full і набрав у сумі 128,51 бала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-