ВООЗ закликала вболівальників в Пхьончхані поберегти здоров'я

ВООЗ закликала вболівальників в Пхьончхані поберегти здоров'я

Олімпіада-2018
Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я попередила гостей Зимових Олімпійських ігор у Південній Кореї про високий ризик інфекційних, в тому числі венеричних, захворювань під час масових заходів.

В Організації з цією метою опублікували цілий список рекомендацій, передає Центр новин ООН.

"У ВООЗ розробили ряд рекомендацій, які допоможуть гостям оберегти себе від переохолодження, інфекційних захворювань, у тому числі й тих, що передаються статевим шляхом", - йдеться в повідомленні.

Експерти ВООЗ нагадують, що під час таких масових міжнародних заходів, як Олімпійські ігри, підвищується ризик спалахів інфекційних захворювань.

"Кращий захист від сезонного грипу, що відзначений у Південній Кореї, - це щеплення, і ті, хто тільки планує приїхати в Пхьончхан, ще можуть його зробити. Щеплення можуть вберегти від дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту, кору та гепатиту B", - зазначили в Організації.

Читайте також: В олімпійському Пхьончхані – спалах норовірусу: хворих вже дві сотні

Вболівальники, "схильні до ризикованої сексуальної поведінки" можуть заразитися ВІЛ, сифілісом, гонореею, хламідіозом, герпесом, вірусом гепатиту B та іншими інфекціями, що передаються статевим шляхом.

"Це особливо стосується тих, хто, не використовуючи засоби захисту, вступає в статевий контакт з наркоспоживачами, працівниками комерційного сексу та чоловіками, котрі мають сексуальні стосунки з чоловіками", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Російських вболівальників вигнали зі стадіону через прапор з Леніним

У ВООЗ нагадують, що один з найбільш ефективних засобів захисту від цих захворювань - правильне використання презервативів.

Враховуючи, що в Пхенчхані зараз холодно, медики застерігають від переохолодження та обмороження і радять звернутися до лікаря, якщо у людини виявляються такі симптоми, як тремтіння, сплутаність свідомості, втрата пам'яті, ускладнена мова, апатія і знемога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-