Пхьончхан-2018: Дальмайєр виграла жіночий спринт. Текстова трансляція

Пхьончхан-2018: Дальмайєр виграла жіночий спринт. Текстова трансляція

Укрінформ
Онлайн-трансляція спринтерської гонки на 7,5 км серед біатлоністок на XXIII зимовій Олімпіаді у Пхьончхані (Республіка Корея).

Олімпіада-2018. Біатлон. Спринт. Жінки.

10 лютого 2018 року. Пхьончхан. Біатлонний центр "Альпенсія" Початок гонки о 13.15 за київським часом. Температура повітря -5С.

******************

14:27 Отже, німкеня Лаура Дальмайєр – олімпійська чемпіонка-2018 у спринті. «Срібло» у Марти Олсбю з Норвегії. «Бронза» у Вероніки Віткової з Чехії.

Результати українок: 14. Віта Семеренко (+54.5), 46.Валя Семеренко, 55 Анастасія Меркушина, 73.Ірина Варвинець. Тепер вболіватимемо за Віту в гонці переслідування. 

14:19 Усі чекають на швейцарку Кадуріш, яка з одним промахом відстає від подіуму на 8 секунд. Якщо не станеться сенсації, то трійка призерів залишиться без змін.

14:13 Реальні шанси на медалі в гонці переслідування у наших зберегла лише Віта Семеренко. Вона поки що на 13-у місці з одним промахом. Інші українки поза топ-40. 

14:10 Вже зараз можна говорити про провал фаворитів – Кузьміної, Макарайнен і Домрачевої. Причина – важкі погодні умови для стрільби. Вітер сьогодні не завадив лише Дальмайєр. 

14:05 Трійка призерів на цей момент: Дальмайєр, Олсбю (Норвегія), Віткова  (Чехія). Перемога Дальмайєр прогнозувалась, натомість призери – несподівані. 

13:59 Віта Семеренко фінішувала, у неї поточний 11-й результат. Вона програла і Кузьміній, і Домрачевій, які погано стріляли. Валя Семеренко наразі 28-а. А тим часом, Вірер двічі хибить і Дальмайєр майже олімпійська чемпіонка у спринті!

13:56 Хто може відібрати «золото» у Дальмайєр. Наразі сильно йде італійка Вірер. На жаль, у Варвинець чотири промахи на другій стрільбі. 

13:52 Далмайєр фінішувала. Вона поточний лідер і наразі головний претендент на «золото». Віті Семеренко аби зачепитись на медаль потрібно відігрувати 20 секунд. Це майже неможливо. 

13:47 Меркушина фінішувала, програючи 2 секунди поточному лідеру. Забагато. Варвинець припустилася одного промаху на першому вогневому рубежі. Віта Семеренко була 7-ю на позначці 4,5 км. Але після другої стрільби у неї один промах і змагатися за медалі тепер буде важко.

13:45 Віта Семеренко відстрілялась на нуль на першому рубежі. Вона шоста після першого вогневого рубежу! А тим часом, Макарайнен і Кузьміна один раз хиблять на другій стрільбі. А Дальмайєр чисто відстрілялась під час другої стрільбі. Саме Дальмайєр зараз головний претендент на «золото»!

13:40 Домрачева робить один хибний постріл на другому рубежі. З фаворитів чисто стріляє поки що лише Дальмайєр.

13:36 Стартувала Віта Семеренко, а Валя багато програє лідерам на першому колі. Тим часом, Кузьміна робить два промахи і це великий удар по її чемпіонським амбіціям. А у Меркушиної на другій стрільбі ще один промах. У Валі також два промахи, сумно.  

13:33 Один промах у Домрачевої, два промахи у Макарайнен. Проміжний лідер – француженка Бескон. 

13:30 На трасі вже головні фаворити – Домрачова, Дальмайєр, Макарайнен і Кузьміна. Стартувала щойно і Валя Семеренко. 

13:28 Меркушина вже суттєво програє Германн на трасі. Відстрілялась також погано – два промахи. Шансів в цій гонці у неї вже немає.

13:24 Наразі найшвидша на першому колі німкеня Деніз Германн. На першому вогневому рубежі вона відстрілялась чисто. Вона – орієнтир для фаворитів. 

13:19 Пішла на дистанцію перша українка – Анастасія Меркушина. 

13:15 Почалось! Відкриває гонку австрійка Ліза Хаузер. Перша з наших – Анастасія Меркушина стартує 7-ю. 

13:09 Погодні умови сьогодні в Пхьончхані складні. Сильний вітер і мороз (мінус 6). Стріляти буде важко. 

13:05 До речі, для Валі Семеренко це вже четверта Олімпіада, а для Віти – третя. Меркушина і Варвинець – дебютанти Ігор. 

12:54 Головний фаворит спринту – дворазова олімпійська чемпіонка в цій дисципліні Анастасія Кузьміна зі Словаччини. Також на «золото» претендують Лаура Дальмайєр (Німеччина), Дар’я Домрачева (Білорусь), Кайса Макарайнен (Фінляндія). Медальні шанси у Деніз Германн (Німеччина), Анаїс Бескон, Марі Дорен Абер і Жюстін Бреза (усі – Франція), Доротеї Вірер (Італія), Тірілл Екгофф і Сунневе Сулемдаль (обидві – Норвегія).

12:44 Інші наші учасниці – Валя Семеренко, Анастасія Меркушина та Ірина Варвинець. У кожної є шанс на приємну для нас несподіванку. В усякому разі усі українки повинні показати максимум, адже за підсумками спринту 12 лютого бігтимуть гонку переслідування.  

12:38 Головна наша надія сьогодні – Віта Семеренко. Спринт – одна з найсильніших її дисциплін. Цього сезону вона вже заїжджала в призи в спринті, фінішувавши третьою на етапі Кубка світу в Ансі. 

12:30 Добрий день. Менше години залишається до першої гонки в біатлоні на Олімпіаді-2018. Це перший шанс для Україна здобути медаль в корейському Пхьончхані.

У спринтерській гонці на 7,5 км з двома вогневими рубежами беруть участь 87 біатлоністок. Україну представляють Анастасія Меркушина (7-й стартовий номер), Валя Семеренко (26), Віта Семеренко (33) та Ірина Варвинець (42).

Юлія Джима не виступить у спринті, а зосередиться на підготовці до індивідуальної гонки і мас-старту, куди вона потрапила через недопуск на Ігри-2018 росіянки Катерини Юрлової.

******************

На минулих Іграх 2014 року в Сочі спринт виграла олімпійська чемпіонка Ванкувера-2010 Анастасія Кузьміна зі Словаччини, срібним та бронзовим призерами стали росіянка Ольга Вілухіна і Віта Семеренко. Наприкінці листопада 2017 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) довічно дискваліфікував Вілухіну, визнавши її винною у порушенні антидопінгових правил і позбавив срібної медалі. 

Віта Семеренко четвертою в історії українського біатлона виграла олімпійську нагороду в особистих гонках. "Бронзу" у спринті здобули Валентина Цербе - у норвезькому Ліллегаммері-1994 - та Лілія Єфремова - в італійському Турині-2006; "срібло" в індивідуальній гонці в японському Нагано-1998 отримала Олена Петрова.

Віта Семеренко, Юлія Джима, Валя Семеренко та Олена Підгрушна виграли "золото" Олімпіади-2014 в естафеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-