Комітет ветеранів АТО вимагає від генпрокуратури рішучих дій у «справі Костюченка»

Комітет ветеранів АТО вимагає від генпрокуратури рішучих дій у «справі Костюченка»

Укрінформ
Комітет звернувся до Юрія Луценка. 

Національний Комітет ветеранів, волонтерів та учасників АТО України звернувся з офіційним колективним зверненням до генерального прокурора України Юрія Луценка з проханням притягти до кримінальної відповідальності першого віце-президента Федерації футболу України Вадима Костюченка. Про це організація повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Одіозні представники старого владного режиму тепло вмостились у крісла і звідти продовжують пити кров пересічного українця. Яскравим прикладом є колишній заступник міністра молоді та спорту, екс-заступник Деснянської РДА у м. Києві та за часів Майдану – керівник Департаменту молоді та спорту КМДА - Вадим Костюченко. Ця особа нині обіймає високий пост першого віце-президента Федерації футболу України.

Три місяці тому широкого розголосу на телебаченні, газетах та інтернет-ресурсах набула інформація про фальшивий диплом про вищу освіту, який Костюченко підробив і використовував в подальшому з метою працевлаштування на високі державні просади, у тому числі і на теперішню – першого віце-президента ФФУ. Офіційна відповідь НУ «КПІ» була оприлюднена і у ній йшлося про те, що студент Костюченко ніколи не навчався у зазначеному ВУЗі і ніяких дипломів не отримував.

Читайте також: Федерація футболу учасників АТО вимагає звільнити першого віце-президента ФФУ Костюченка

За вказаним фактом органами прокуратури України було порушено кримінальне провадження і все. Пройшов час, як ми дізналися з інформованих джерел, провадження тихо передали в органи поліції, і та тишком-нишком доручила розслідування одному з райвідділів поліції м. Києва… Є впевненість, що використавши усі свої корупційні важелі, Костюченко «вирішив» питання по-тихому.

Зважаючи на викладене, просимо Вас як гаранта дотримання законності у нашій Державі, доручити підлеглим працівникам прокуратури вивчити матеріали кримінальних проваджень стосовно Костюченка в органах прокуратури і поліції, дати їм належну правову оцінку і за наявності підстав притягнути Костюченка до кримінальної відповідальності», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, Київський політехнічний інститут підтвердив, що не видавав диплом Вадиму Костюченку, але поліція все одно закрила справу. За інформацією відомого журналіста Костянтина Андріюка, на 24 травня призначено виконком ФФУ, на якому Костюченка звільнять. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-