Пхьончхан-2018: Олімпіада відкривається змаганнями керлінгістів і стрибунів з трампліна

Пхьончхан-2018: Олімпіада відкривається змаганнями керлінгістів і стрибунів з трампліна

Укрінформ
Змагальна частина XXIII зимової Олімпіади, яка пройде з 9 по 25 лютого у Пхьончхані (Республіка Корея), починається за день до офіційної церемонії відкриття Ігор-2018.

Першими вступлять у боротьбу керлінгісти - сьогодні, 8 лютого, починаючи з 2.05 за київським часом, вони проведуть два попередніх тури в новій дисципліні керлінгу "дабл-мікст". Стрибуни на лижах у свою чергу виступлять у кваліфікації на трампліні К-90, повідомляє Укрінформ.

9 лютого, крім виступів керлінгістів, фігуристи почнуть командні змагання, а фристайлісти проведуть кваліфікацію у могулі.

Перші нагороди будуть розіграні 10 лютого - п'ять комплектів. Перші володарі медалей визначаться до 10 години за київським часом - у жіночому лижному скіатлоні на 15 км.

Крім лижниць, у перший медальний день нагороди розіграють біатлоністки (спринт), шорт-трекери (1500 метрів), ковзанярки (3000 метрів) і стрибуни з трампліна К-90.

Пізніше всіх Ігри почнуть бобслеїсти (18 лютого), першими завершать боротьбу на Олімпіаді саночники (15 лютого), найтриваліший турнір - з керлінгу (з 8 по 25 лютого).

У заключний день змагань буде розіграно чотири комплекти нагород - у жіночому керлінгу, бобах-четвірках у чоловіків, чоловічому хокеї та у жіночому лижному мас-старті на 30 км.

Читайте також: Прапор України на відкритті зимової Олімпіади-2018 нестиме Олена Підгрушна

Загалом на Олімпійських іграх-2018 виступлять понад 2500 атлетів з 90 країн, які розіграють 102 комплекти нагород у 15 видах спорту. Україну у Пхьончхані представлять 33 спортсмени у 9 видах спорту (біатлон, фристайл, лижні гонки, лижне двоборство, санний спорт, скелетон, сноубординг, фігурне катання, гірськолижний спорт).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-