Михайло Філіма: Адаптація до корту в Австралії проходить важко

Михайло Філіма: Адаптація до корту в Австралії проходить важко

Фото
Укрінформ
Михайло Філіма провів першу прес-конференцію в Канберрі напередодні матчу Кубка Федерації Австралія – Україна.

Жіноча збірна України з тенісу вже розпочала тренування на трав'яному корті в столиці Австралії. Капітан національної збірної Михайло Філіма поділився очікуваннями від майбутнього тенісного протистояння та проблемами тренувального процесу.

"Нам спочатку все було зрозуміло, але вже після прильоту в Австралії почули від місцевих тенісисток підтвердження, що вибір місця проведення та покриття передбачають потенційні проблеми для Еліни і Лесі. Тобто, ніхто і не приховує, що робилося все можливе, щоб ми прилетіли на матч без наших лідерів. Втім, вони хоч і домоглися свого, але тепер зіткнулися з тим, що самі не дуже впевнено почувають себе на обраному покритті, а наші дівчатка - Надія, Людмила і Марта, з їх манерою гри, відчувають більше комфорту.

По-перше, корт тут унікальний. На стаціонарний хардовий майданчик постелили рулонами траву, яку підтримують в живому стані ціною значних зусиль. Щоб зберегти корт до матчу, командам дозволено проводити на ньому тільки по одній годині на день. Так, є ще неподалік тренувальні майданчики, але в тому-то і справа, що вони разюче відрізняються за характеристиками від тієї, на якій має проводитися матч.

На головній арені матчу відскік м'яча нижче і не такий швидкий. Я б навіть сказав, що цей корт не має нічого спільного з класичним трав'яним. Якийсь гібрид вийшов. Хоча обидві команди в однакових умовах. Майже. У всякому разі, у вівторок збірна Австралії не вклалася у відведений час і провела на тренуванні в півтора рази більше. Я вже поговорив з представниками ITF, і вони пообіцяли контролювати ситуацію. Поки я бачу, що адаптація до характеристик покриття важко проходить, як для нас, так і для них.

Я твердо впевнений, що у нас є шанси. В активі сестер Кіченок дуже небезпечні на цьому покритті плоскі удари. Марті Костюк, в принципі, корт підходить. Головне - максимально успішно адаптуватися до його специфіки і показати свій кращий теніс. Я вже попередив австралійських журналістів, що на них можуть чекати сюрпризи. Подивимося. Даші Лопатецькій, напевно, буде найскладніше. Але у Даші є потужні удари, подача - хороші козирі для цього покриття. Є ще час познайомитися з травою", - цитує Філіму btu.org.ua

Читайте також: Теніс: жіноча збірна України почала тренування в Австралії перед матчем Кубка Федерації

Нагадаємо, 10-11 лютого в столиці Австралії відбудеться матчева зустріч першого кола в рамках Другої Світової групи Кубка Федерації між місцевою збірною та командою України.

Фото: ФТУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-