Гандбол: головним тренером збірної України став тренер

Гандбол: головним тренером збірної України став тренер "Донбасу" Іван Фучеджи

Укрінформ
Головним тренером чоловічої збірної України з гандболу призначено Заслуженого тренера України Івана Фучеджи, який також очолює "Донбас".

Роботу у збірній Іван Фучеджи поєднуватиме з подальшою роботою в клубі. Таке рішення прийняла Федерації гандболу України на засіданні виконкому сьогодні, 6 лютого. Про це повідомляє прес-служба організації. 

Раніше Іван Фучеджи очолював юніорську збірну України (гравці 1980 року народження), а у період з 2005 по 2007 роки був асистентом Сергія Кушнірука в національній збірній України.  

Найближчим випробуванням для збірної стане відбір на чемпіонат Європи-2020. 

Зазначимо, що збірній України з гандболу не вдалося кваліфікуватися на шість поспіль чемпіонатів світу (остання участь -  у 2007 році) і на чотири поспіль чемпіонати Європи (остання участь - у 2010 році).

Іван Фучеджи – найбільш досвідчений тренер в українській Суперлізі. Вся його тренерська кар'єра пов'язана з "Донбасом". У 1983 Фучеджи очолив донецький "Спартак", який пізніше був перейменований на "Шахтар". У 1985 команда вийшла до Першої ліги чемпіонату СРСР. Після отримання Україною незалежності, "Шахтар" тричі перемагав у чемпіонаті України (1996, 1997, 2002), а у 1996-му році вийшов до фіналу Кубка ЄГФ. Згодом через окупацію Донецька клуб переїхав до Маріуполя і був перейменований на "Донбас". 

Читайте також: Збірна Іспанії виграла чемпіонат Європи-2018 з гандболу

У поточному сезоні "Донбас" посідає 3-е місце у турнірній таблиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-